Вакарчук здивував сумами у декларації за службу в ЗСУ та "звільнився" з армії: подробиці

Читати російською
Автор
Новина оновлена 09 липня 2024, 14:05

Музикант показав свою декларацію та здивував сумами, які отримував за службу в армії

Відомий український музикант та екс-нардеп від партії "Голос" Святослав Вакарчук подав декларацію за період із січня по початок травня 2024 року. Така декларація подається під час звільнення з військової служби.

Як пише видання "Главком", у документі статус Святослава Вакарчука визначено як військовослужбовця, а також зазначено, що декларацію подано "при звільненні". У ній значиться, що за період січень-травень музикант одержав за свою службу в армії майже 90 тисяч гривень. А за весь час служби – а це 2 роки – йому виплатили 890 тисяч гривень. При цьому варто уточнити, що лідер Океан Ельзи не служив безпосередньо на нулі, він більше їздив на фронт з концертами для військових.

За чотири місяці 2024 року Вакарчук задекларував 89,6 тис. грн. у вигляді грошового забезпечення на військовій службі

У прес-службі артиста уточнили, що він не звільняється з військової служби повністю, а просто переходить на іншу посаду, і тому був змушений подати декларацію. Проте, нове місце служби Вакарчука у його прес-службі не вказали.

За 2022-2023 роки Вакарчук отримав 764,6 тис. грн. у вигляді грошового забезпечення на військовій службі

Також там заявили, що всі кошти, які отримував Вакарчук, було спрямовано до благодійного фонду самого Вакарчука "Люди майбутнього". "Щодо отриманих коштів, то вони йшли до Фонду, через який ми допомагаємо і силам оборони, і цивільним", — заявили в прес-службі.

instagram.com/sviatoslav.vakarchuk

Раніше в інтерв’ю Святослав Вакарчук заявляв, що з перших днів війни пішов до ТЦК та був відправлений на службу до Львівської військової адміністрації. А вже там йому поставили завдання "їздити Україною та надихати людей концертами".

Раніше "Телеграф" розповідав, що Андрій Хливнюк із гурту "Бумбокс" помстився окупантам за "Охматдит". Артист показав, як це було.