Вакарчук в ЗСУ: стала відома військова посада зіркового співака

Читати російською
Автор

Виконавець отримує виплати як військовослужбовець

Нещодавно стало відомо, що популярний співак і лідер гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук служить в Збройних Силах України та отримує за це зарплатню. Тепер з'ясувалось, яку посаду обіймає артист.

Як виявилось, Святослав разом із братом прибув у військкомат ще на початку великої війни. Його мобілізували в березні 2022 року. Вакарчук займається морально-психологічною роботою у війську, оскільки навчався на відповідній кафедрі у виші. Про це розповіла прессекретарка гурту "Океан Ельзи" Вікторія Хоменко у коментарі OBOZ.UA. Також вона зазначила, що Вакарчук не демобілізовувався.

"Служить офіцером із морально-психологічної підготовки, бо свого часу закінчив військову кафедру при університеті за спеціальністю "військова психологія і соціологія", — повідомила Хоменко.

Прессекретарка зазначила, що деякі журналісти неправильно трактували дані у декларації й написали, що Святослав звільнився з військової служби. Але це не так, оскільки артист просто переходить на іншу роботу у армії. А процедура передбачає звільнення з поточної посади та прийняття на іншу.

"З часом військовозобов'язаних переводять з однієї посади на іншу, – пояснює Вікторія Хоменко. – І це називається в них звільненням, а згодом – прийняттям на іншу посаду. Але це в жодному разі не означає демобілізацію з армії. А журналісти, прочитавши про звільнення з посади, зробили от такий висновок", — пояснила Вікторія.

Раніше "Телеграф" писав, кому з українських артистів Святослав Вакарчук позичив велику суму грошей. Ця співачка є доволі відомою.