Російськомовні військові в ЗСУ — це виключення: відомий музикант Фагот розповів, чому варто переходити на українську

Читати російською
Автор

Олег Михайлюта висловився про російськомовних українців

Соліст популярного українського гурту ТНМК Фагот зізнався, що не має нічого проти російськомовних українців, якщо вони "за" українську ідею. Співак зазначив, що після його скандального звернення у 2018 році до жителів Донбасу, що він не погоджується з тезою "Лише українською мовою ми можемо побудувати Україну", мало що змінилося.

"В мене військових тьма знайомих, котрі спілкуються російською, але вони радісно знищать окупанта російською ж мовою", — відповів Фагот. Про це співак розповів в інтерв’ю Славі Дьоміну.

Фагот ділиться, що нерідко зустрічає людей, котрим байдуже на українську ідею попри те, що розмовляють вони державною мовою. "Знаєш, я зараз вже відслідковую україномовних чертей стільки, котрі реально с**ть на українську ідею українською мовою, вони її вивчають", — розповідає співак.

Однак соліст ТНМК зізнається, що державною мовою повинна бути лише українська, а суспільство, яке розвивається, може сприймати різні мови. Співак погоджується з тезою, що російськомовні військові — це виключення. Проте, на думку Фагота, вивчати рідну мову треба в будь-якому випадку.

"Та людина, котра неповажно ставиться до фундаменту національної ідеї, а це мова, ця людина несвідома. Вона або ждун, або просто нерозумна", — ділиться співак.

Раніше "Телеграф" розповідав, що Ірина Фаріон "накинулась" на Вакарчука та Козловського та "відправила" їх на фронт. Українська мовознавиця поділилася, що артисти займаються в армії, не тим, чим потрібно.