Фільм про Назарія Яремчука: у мережі зʼявився перший трейлер (відео)

Читати російською
Автор
Новина оновлена 14 липня 2024, 13:00

Глядачі побачать документалку про легендарного співака

Назарій Яремчук — відомий український співак, карʼєра якого припала на 70-80-ті роки минулого століття. Хоча артист помер майже 30 років тому, він все ще залишається видатною постаттю в українській музиці. Зовсім скоро про співака вийде документальний фільм.

Так, на Youtube опублікували перший трейлер документальної стрічки про співака — "Яремчук: Незрівнянний світ краси". Організатори вже анонсували, що це буде детальна історія про першу українську попзірку.

Трейлер до стрічки про Назарія Яремчука

Для того, щоб глядачі могли дізнатися більше про Назарія Яремчука, творці поспілкувалися з рідними та друзями артиста, дослідили його особисті записи та знайшли унікальні кадри.

Організатори стрічки проаналізували непростий шлях співака до міжнародного визнання. Зокрема, згадають події, які мали визначальне значення у житті Яремчука. Йдеться про перемогу композиції "Червона рута" на популярному фестивалі, смерть друга співака — Володимира Івасюка та виступи по всьому світу.

Цікаво, що виконавчою продюсеркою фільму стала донька Назарія, співачка Марія Яремчук. Стрічка вийде у прокат вже 8 серпня.

Що відомо про Назарія Яремчука

Артист родом із села Рівня Чернівецької області. Родина була співочою, тож Назарій пішов по стопах батьків. Певний час працював сейсмологом — досліджував тектонічні процеси.

Згодом почав ходити на курси водіння. В тому ж приміщенні відбувалися репетиції ВІА "Смерічка". Назар виконав пісню "Кохана", і керівник вирішив взяти його в колектив. Так і почалась сольна карʼєра Назарія.

Велику роль у житті Яремчука зіграло знайомство з композитором Володимиром Івасюком. Так, Назарій почав виконувати "Червону руту" та "Водограй" у ансамблі" "Смерічка" разом з Василем Зінкевичем. Вони стали лауреатами популярного на той час конкурсу "Пісня року — "71/72".

Згодом Яремчук почав виступати сольно: активно брав участь у різних конкурсах і фестивалях. Він виступав у всіх республіках колишнього СРСР, а також у Європі та Америці. Артист навіть їздив з концертами для військових у Афганістан, а також у Чорнобильську зону, де виступав перед ліквідаторами аварії.

Яремчук має звання звання "Народний артист України", а ще "Герой України" та Державну премію імені Шевченка посмертно. Співак помер від раку в 1995 році. Його поховали у Чернівцях.

Раніше "Телеграф" писав про те, що в Москві перейменували театр популярного українського режисера. Він майже 20 років керував цим мистецьким закладом.