Блогерку, яка закликала до "миру" з Росією, викликали до СБУ: що вона наговорила (фото, відео)

Читать на русском
Автор
2578
Наста Умка, вона ж Анастасія Туркот
Наста Умка, вона ж Анастасія Туркот. Фото instagram.com/nastyaumka

26-річна стоматолог із Вінниці заявляла, що "нікому не треба границі 91 року"

Українську блогерку Настю Умку викликали до СБУ. Після обстрілу дитячої лікарні "Охматдит" 8 липня дівчина разом із низкою інфлюєнсерів закликала до "миру" з країною-терористкою Росією.

Про це 26-річна дівчина повідомила в Інстаграмі. "Зранку я отримала дуже цікавий дзвінок. Не можу сказати, що я була здивована, а в ступор він мене поставив. Запросили мене завтра на розмову в СБУ. Цікаво послухати, що там вони будуть говорити. В принципі причину я розумію, здогадуюсь. Цікаво-цікаво живемо", — сказала Умка.

Після російської атаки цього понеділка Настя Умка разом зі своїми медійними колегами як під копірку закликали за мирні переговори з РФ, що насправді означає неповернення окупованих Росією українських територій і людей, які сподіваються на ЗСУ і хочуть мирного життя в незалежній Україні.

"Я не знаю, скільки це все може продовжуватися. Мені здається, що всі вже так за*їбалися і нікому не треба кордони 91 року. Вже всі люди хочуть мир, спокій і просто жити. Жити. Скільки ще повинно піти життів, людей, щоб це все зупинилось? Я просто гортаю ці світлини і мене прям накриває, я вже не знаю: чи злість, чи агресія, чи розчарування. Просто одне питання в голові: коли це все, бляха, закінчиться?", — видала тоді блогерка.

умка
Настя Умка закрила свою сторінку в Інстаграмі

Як повідомлялося раніше, російська ракетна атака на Київ забрала життя 33 людей, а ще понад 120 отримали травми різного ступеня важкості. Серед загиблих 6 дітей, зокрема пацієнт "Охматдит".

Хто така Настя Умка

26-річна Анастасія "Умка" Туркот разом із чоловіком працюють стоматологами у Вінниці та виховують доньку. Підписано на дівчину в Інстаграмі понад 600 тисяч людей. У 2023 році її сім’я здобула перемогу в шоу "Моя суперродина", вигравши 25 тисяч гривень.

настя умка
Фото: https://www.instagram.com/nastyaumka/
настя умка з чоловіком і дочкою
Фото: https://www.instagram.com/nastyaumka/

Нагадаємо, що скандал із "перемир’ям з РФ" почався з блогера Олександра Волошина. Хлопець отримав велику кількість хейту в мережі, коли закликав "зіграти за правилами росіян", що означає буквально здатися та віддати окуповані території Росії. Ряд блогерів-мільйонників підхопили цю проросійську тезу, але після критики вони почали відмовлятися від своїх слів і закривати акаунти.