Дипломатичний жест? Король Чарльз III надіслав Трампу особистий лист після нападу

Читать на русском
Автор
658
Чарльз написав Трампу після замаху Новина оновлена 16 липня 2024, 14:31
Чарльз написав Трампу після замаху. Фото Getty Images

На кандидата у президенти США вчинили замах 13 липня

Король Великобританії Чарльз III, який лікується від онкології, надіслав особистий лист кандидату у президенти США Дональду Трампу. Це сталося після замаху на життя та поранення Трампа у суботу, 13 липня.

Інформацію про приватний лист короля до кандидата в президенти підтвердив Букінгемський палац, пише видання Tribune. Проте зміст листа Чарльза не розголошується. Хоча, як припускає британська преса, він просто висловив переживання тому, що сталося, і побажав якнайшвидшого одужання Трампу.

Такі настрої раніше публічно висловив новий прем’єр-міністр Великобританії Кір Стармер. Так, він висловив потрясіння нападом і побажав Трампу та постраждалим якнайшвидшого одужання. Швидше за все особистий лист короля Чарльза Дональду Трампу лише дипломатичний жест у зв’язку з замахом і не має жодної двозначності.

король Чарльз
Фото: Getty Images

Зазначимо, що у 2019 році тоді ще принц Чарльз запросив Трампа та його дружину Меланію на чаювання в Кларенс-хаус. А королева Єлизавета II влаштувала державний бенкет під час візиту Трампа до Великобританії того ж року.

Нагадаємо, замах на Дональда Трампа стався під час його відкритого передвиборчого мітингу у Батлері, 13 липня. Куля, яку випустив стрілець, розсікла вухо Трампу, сам він залишився живим. Відомо, що стрілець, упізнаний як 20-річний Томас Меттью Крукс, був смертельно поранений штурмовою групою секретної служби на місці події.

Трамп
Фото: Getty Images

Раніше "Телеграф" розповідав, що Трамп уперше після замаху на вбивство з’явився на публіці. Де це було і як він виглядає зараз.