В діамантовій діадемі і білосніжній сукні: королева Камілла прибула на відкриття парламенту (фото)

Читати російською
Автор

Королева вкотре з'явилася на публіці в сукні Fiona Clare

Дружина короля Великої Британії Чарльза III, яка обожнює квіткові мотиви на сукнях, з’явилася на відкритті парламенту у білосніжній довгій сукні, яка схожа на весільну. 17 липня ЇЇ величність відзначає свій День народження.

Короля і королеву доставили в парламент в кареті з позолотою "Блискучий ювілей", запряженій шістьма сірими конями, на якій король і королева прибули на коронацію в 2023 році. Її величність мала розкішний святковий вигляд. Зустріли короля і королеву салюти, дзвін і крики шанувальників, коли вони виїхали через ворота королівського двору — вхід, призначений лише для монарха.

Фото: Getty Images /Getty Images

Королева Камілла одягла шовкову сукню молочного кольору від Fiona Clare і діадему Георга IV, яку неодноразово носила королева Єлизавета II, діамантове кольє, сережки і браслет від Van Cleef and Arpels.

Фото: Getty Images /Getty Images
Фото: Getty Images /Getty Images

У парадній кареті королеви Олександри знаходилася імператорська державна корона, шапка опіки і державний меч. Вага корони — 2,3 фунти, що близько 1 кг, прикрашена 3000 каменів, з них — 2868 діамантів, 273 перлини, 17 сапфірів, 11 смарагдів та п'ять рубінів.

Фото: Getty Images /Getty Images

Раніше "Телеграф" розповідав, що король Чарльз та його дружина Камілла більше не найвпливовіші люди Великобританії. Ми назвали, хто посунув їх у рейтингу.