Принц Гаррі та Меган Маркл порушили багаторічну королівську традицію: подробиці скандалу

Читати російською
Автор
Новина оновлена 17 липня 2024, 19:13

Вже не вперше ця парочка порушує королівський протокол

Принц Гаррі, який нещодавно потрапив у немилість американців через нагороду, і його дружина Меган Маркл знову стали предметом обговорення громадськості. Новий скандал із монархами пов’язаний із порушенням багаторічної королівської традиції.

Як виявилося, принц Гаррі та його дружина Меган змінили прізвище своїх дітей принца Арчі та принцеси Лілібет, пише видання NDTV.com. Як виявилося, Гаррі та Меган запустили свій новий сайт sussex.com, на якому багато хто помітив зміни. Так, принцеса Лілібет і принц Арчі тепер мають прізвище Сассекс замість Маунтбеттен-Віндзор.

Фото: Getty Images

Справа в тому, що це є порушенням багаторічної королівської традиції. У 1960 році Таємна рада видала указ про Маунтбаттен-Віндзор, згідно з яким це прізвище застосовується до нащадків Єлизавети II і принца Філіпа по чоловічій лінії. Тобто діти принца Гаррі повинні мати саме прізвище Маунтбаттен-Віндзоре. Але на новому сайті вказано, що вони тепер Сассекси.

Фото: https://www.instagram.com/p/CX1HZAlM81a/

Окрім того, громадськість обурила ще одна деталь. На цьому новому сайті є окремі біографії принца Гаррі та Меган Маркл. І в біографії принца Гаррі його діти вказані як принц і принцеса, що було сприйнято громадськістю, як хвастощі зв’язками з британською королівською родиною.

Раніше "Телеграф" розповідав, що принц Гаррі може назовсім повернутися до королівської родини, але без Меган Маркл. Названо причину.