"Поважаємо і пам’ятаємо": Соловій емоційно згадала про вбиту Фаріон на Atlas Weekend (відео)

Читать на русском
Автор
Христина Соловій вшанувала вбиту Ірину Фаріон Новина оновлена 21 липня 2024, 15:05
Христина Соловій вшанувала вбиту Ірину Фаріон. Фото Колаж "Телеграфу"

Виконавиця згадала про вбиту мовознавицю

Днями у Львові цинічно вбили відому українську філологиню Ірину Фаріон. Чимало публічних особистостей відреагували на цей злочин і висловили співчуття родині мовознавиці. Тепер до них приєдналась й співачка Христина Соловій.

На масштабному фестивалі Atlas Weekend 2024 у Києві виступають різні українські артисти. Однією з них була відома виконавиця Христина Соловій. Співачка у своїй промові між піснями нагадала слухачам про вбиту Ірину Фаріон. Відповідний ролик поширив "Музвар".

За словами Соловій, мовознавиця вміла поширювати любов до української ідентичності так, як ніхто інший. На думку співачки, мало хто міг наважитися відстоювати все національне, як це робила Фаріон.

"Я хочу сказати вам, вона була такою, якою ми самі боїмося собі дозволити бути. Вона любила українську ідентичність у собі так, і закохувала в неї так, як це мало хто вміє. Поважаємо і пам'ятаємо. Вічна пам'ять Ірині Фаріон", — висловилась артистка.

Христина Соловій згадала вбиту Ірину Фаріон

Що відомо про вбивство Ірини Фаріон

Відомо, що Ірину Фаріон вбили у п'ятницю, близько 19:30 біля під'їзду будинку, де вона проживала. Куля влучила у скроню жінки. Медики кілька годин намагалися врятувати філологиню, але настала біологічна смерть.

Невідомий, якого підозрюють у вбивстві філологині, протягом 2-3 тижнів сидів неподалік дому Фаріон і просто спостерігав. Сусіди помітили хлопця та вважали підозрілим, але поліцію не викликали, про що дуже пошкодували. Наразі правоохоронцям не вдалося знайти вбивцю.

Парастас за Іриною Фаріон відбудеться о 19:00 у Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла по вул. Театральна, 11. Він триватиме до 22:00. В останню путь мовознавицю проведуть у понеділок, 22 липня, о 14:00 в Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла. Поховають Фаріон на Личаківському кладовищі.

Раніше "Телеграф" писав, як дочка та зять Фаріон відреагували на її вбивство. Вони були шоковані такою новиною.