"Замовні вбивства — це паскудство": як Фелікс Редька, Маша Єфросиніна та інші зірки відреагували на смерть Ірини Фаріон (фото)

Читать на русском
Автор
668
Фелікс Редька та Маша Єфросиніна прокоментували смерть Ірини Фаріон Новина оновлена 20 липня 2024, 08:40
Фелікс Редька та Маша Єфросиніна прокоментували смерть Ірини Фаріон. Фото Колаж Телеграф/instagram.com

З відомим стендап-коміком загибла мала неабиякий конфлікт

Вітчизняні зірки, в тому числі співаки, телеведучі та коміки, прокоментували смерть скандального українського філолога Ірини Фаріон. Жінка вмерла у лікарні в пятницю, 19 липня, після вистрілу у скроню невідомим чоловіком біля її будинку.

Українці по різному відреагували на замах та вбивство одіозної мовознавиці. Одна частина суспільства відчула радість, адже Ірина Фаріон не стримувала слів та критикувала українців і навіть військових, які продовжують розмовляти російською мовою. Проте, відомі люди, які теж мали словесний конфлікт з жінкою, засудили таку реакцію та висловили щирі співчуття близьким Фаріон.

Одним із найперших, що прокоментував загибель філолога, був стендап-комік Фелікс Редька родом із Сумщини, якого свого часу Фаріон назвала зросійщеним "жебраком і доконаним рабом".

"Це ніх** не смішно. Одна справа протистояти один одному словесно і тягнути прікол, інша справа насміхатися з людини, яка в критичному стані. Щиро співчуваю родині і сподіваюсь Ірині Фаріон врятують життя. Не перетворюйтесь в тварин!", — призвав відразу після замаху артист.

ірина фаріон

Після того, як стало відомо про смерть мовознавиці, Фелікс написав: "Зараз скажуть, що вбили за українську мову. Питання часу, коли полетить відповідь в сторону когось з табору "малоросів". Мудрості нашим лідерам думок не вистачить. Замість того щоб присікти насилля, будуть роздмухувати насилля ще більше. Програють в результаті всі".

Ведуча Маша Єфросиніна зазначила, що її шокувала ця новина і засудила замовні вбивства українців, та щей всередині країни.

"В мене немає слів… Вбивства беззахисних дітей та жінок з боку росіян — це довічна трагедія для нашої країни. Замовні вбивства беззахисних людей всередині України — це паскудство та пособництво тероризму. Мої співчуття близьким та рідним Ірини Дмитрівни", — написала Єфросиніна.

Співачка Злата Огнєвіч розповіла в сторіс Інстаграму, що їй дуже сумно за те, що українці відверто радіють загибелі жінки та пишуть це публічно. "Якою б радикальною позицією вона не йшла, але головне — вона була за Україну. Дуже сумно і шкода… І вдвічі сумно з коментарів, де відверто радіють її смерті", — зазначила виконавиця.

злата огнєвіч

Телеведуча Лілія Ребрик також засудила позицію людей, для яких смерть співвітчизниці — це ніщо: "Ірина Фаріон… У цивілізованому світі не радіють смертям. Щиро хочеться бачити нас цивілізованим суспільством".

ірина варіон

"Співчуваю родині Фаріон. Засуджую скоєне", — написав у сторіс Інстаграму український шоумен Володимир Остапчук.

співчуваю родині фаріон

Нагадаємо, що мовознавиця Ірина Фаріон, яка померла в лікарні після замаху у Львові, відома українцям низкою доволі скандальних заяв. Через одну з таких, філолога навіть звільнили з кафедри української мови Львівської політехніки. Щоправда, через пів року, за рішення суду, її поновили на посаді. Раніше "Телеграф" детально розповідав про молодість Фаріон і низку скандалів, у які мовознавиця потрапляла через критику військових.