Слухав російські пісні: Тарас Цимбалюк потрапив у гучний скандал (відео)

Читати російською
Автор
Новина оновлена 22 липня 2024, 14:22

Актор продовжує споживати російський контент у період війни

Відомий український актор Тарас Цимбалюк неприємно здивував українців. У мережі з'явилося відео, на якому артист слухає треки росіян. Це викликало обурення в багатьох людей.

На інстаграм-сторінці скандальної блогерки Анни Алхім з'явився ролик, на якому видно, як дівчина у компанії друзів розважається у приватному будинку. Компанія вмикала пісні російських і білоруських виконавців: Земфіри, гурту "Леприконсы" та Сергія Мазаєва. Щодо останнього, то він є шанувальником Путіна та підтримує війну Росії проти України.

Тарас Цимбалюк розважається під російську музику

І якщо Алхім у публічному просторі висловлюється російською та відкрито говорить про те, що слухає російські пісні, то до Тараса Цимбалюка з'явилися питання. Актор наголошував на важливості вживання української мови та відмови від російської. Адже російська є ворожою мовою. Відповідну тезу Цимбалюк озвучував у інтерв'ю Аліні Доротюк у 2022 році.

"Я вважаю, що це дуже важливо. Однозначно — це наша зброя. Якщо у Швейцарії розмовляють кількома мовами окей, але носії цих мов не були такими агресорами в таких масштабах. Якщо йдеться про росіян, які принесли цю мову, то ми вже точно повинні розуміти, що це мова агресора. Російська мова несе в собі максимальне зло", — говорив Тарас.

Неможливо відобразити вміст. Переглянути у Telegram
Цимбаюк говорив про важливість української мови

Натомість зараз Цимбалюк веселиться під російські треки, а також спілкується мовою країни-агресорки поза камерами. Хоча публічно говорить зовсім інші речі. Такий дисонанс спричинив обурення користувачів мережі.

  • "Що ще має статися в Україні, щоб люди зрозуміли, що все російське приносить велике горе. Просто немає слів".
  • "Цимбалюк — дно".
  • "Робимо висновок, що українськість та осмисленість Цимбалюка на інтерв'ю та в інстаграмі — це не позиція, а пристосуванство, щоб не втратити роботу. Реакцією мала б бути — відмова режисерів та рекламодавців з ним співпрацювати. Можливо, тоді б він задумався, чи є різниця".
  • "Більшість з шоубізнесу стали різко українцями, щоб не втратити роботу та рекламодавців. Пристосуванці. Я теж не розумію, чому Цимбалюк не на фронті. Нехай там послухає російський репертуар. Що йому скажуть побратими?".

Раніше "Телеграф" писав про Анну Алхім, яка почала висловлюватися про припинення війни шляхом переговорів з країною-агресоркою. Це було після атаки росіян на дитячу лікарню "Охматдит".