Телеведуча Лідія Таран виїхала з України і зникла з радарів: що про неї відомо і останні фото

Читать на русском
Автор
683
Лідія Таран була однією з найяскравіших ведучих ТСН Новина оновлена 22 липня 2024, 15:45
Лідія Таран була однією з найяскравіших ведучих ТСН. Фото Колаж "Телеграф"

Телеведуча перестала публікувати нові пости у соцмережах, хоча раніше робила це регулярно

Популярна українська телеведуча Лідія Таран, яку українці знають, як ведучу новин ТСН, від початку війни виїхала з України. Вона разом із дочкою Василиною від ведучого Андрія Доманського, виїхала до Франції і там залишилася на постійне місце проживання. І якщо з початку війни Лідія активно була присутня в соцмережах та медіапросторі України, то зараз про неї майже нічого не чути.

"Телеграф" вирішив поцікавитися, де зараз Лідія Таран та чим вона займається під час війни. А ще ми з’ясували, що телезірка зникла із соцмереж.

Лідія Таран

Лідія Таран — початок війни та переїзд до Франції

Початок повномасштабної війни, як і більшість українців, Лідія Таран зустріла в Україні, а саме вдома у Києві. Вже 5 березня 2022 року телеведуча повідомила, що ухвалила рішення виїхати за кордон, щоб убезпечити свою неповнолітню доньку Василину. Вони удвох вирушили до Франції, де Ліда мала друзів, які допомагали влаштуватися в новій країні на перших парах.

У липні того ж 2022 року Лідія Таран приїжджала до Києва, де зустрілася зі своєю подругою та колегою Марічкою Падалко. Проте, мабуть, приїжджала у справах і ненадовго – після цього знімків із Києва у профілі телеведучої в Instagram не було.

Чим займається Лідія Таран у Франції

Як розповідала сама телеведуча, вона почала активно вивчати французьку мову, навіть вступила до університету та робила наукову роботу французькою мовою. Крім того, Лідія Таран була і, ймовірно, залишається спеціальним кореспондентом ТСН у Франції.

Також у 2024 році телеведуча почала робити авторський проект "Лідія Таран запитує" на Укрінформі. Це програма у режимі відеозв’язку з експертами.

Лідія Таран зникла із соцмереж

Проте насторожує інше — Лідія Таран перестала вести особисті сторінки в Instagram та Facebook, де має 156 і 46 тисяч підписників відповідно. Так, останній пост в Instagram у Лідії Таран датовано 21 жовтня 2023 року, у Facebook останній пост було опубліковано 19 вересня 2023 року. Подібна історія і зі сторінкою доньки Лідії Таран Василини Доманської – вона опублікувала останній пост у квітні 2024 року.

Це дивно, адже раніше Лідія Таран активно публікувала фото та відео у соцмережах та ділилася з українцями тонкощами життя у Франції. Що трапилося із соцмережами телезірки і чому вона перестала їх вести — невідомо.

Раніше "Телеграф" розповідав, коли Олег Винник востаннє виходив на зв’язок та що говорив. Досі мовчить про війну в Україні.