"Гордість України": Макс Барських на фестивалі в Юрмалі на одній сцені з росіянами вразив піснями українською

Читати російською
Автор
Новина оновлена 27 липня 2024, 12:08

Українці вражені україномовними піснями виконавця

Український співак Макс Барських, попри обурення українців, все ж виступив на фестивалі Лайми Вайкуле в Юрмалі. Проте, після його виходу на сцену, мережа вибухнула компліментами на його адресу, в той час, як співака ALEKSEEV підписники засудили у коментарях за виступ на одній сцені з "хорошими" росіянами.

Як повідомляє естонське видання bublik, журналісти були повідомлені про те, що артист не хоче спілкуватися на політичні теми, однак все ж вийшов на червону доріжку для інтерв’ю. Співак відмовився говорити російською, хоча минулого року спілкувався з журналістами на фестивалі саме ворожою мовою.

Так, Макс Барських дав 20-хвилинний концерт і виконав 4 пісні українською. Це викликало неабияке захоплення шанувальників у коментарях попри те, що артист співав рідною мовою не вперше.

  • "Всі пісні Макса українською мовою звучать по-особливому".
  • "Україномовний Макс зовсім інший. Хочеться слухати більше і більше".
  • "Супер, як приємно чути українські пісні у вашому виконанні".
  • "Українською більше сенсів, глибша музика, він це доводить".
Скріншот з TikTok
Скріншот з TikTok
Скріншот з TikTok

Нагадаємо, що з 26 по 28 липня в Юрмалі триває фестиваль Лайми Вайкуле Laima Rendezvous Jurmala'24. В перший, "український" день на сцену вийшли Настя Каменських, Макс Барських, Вєрка Сердючка, Alekseev, Анна Буткевич та інші відомі виконавці. Надя Дорофєва відмовилася від виступу, як і Оля Полякова. На другий день, 27 липня, короткі концерти дадуть росіяни. Андрій Макаревич (лідер гурту "Машина времени"), гурти "Бі-2" і "Ногу Свело!", а також Марія Максакова — колишня депутатка Державної думи від "Єдиної Росії". До початку повномасштабного вторгення ці артисти підтримували Росію, однак після 24 лютого 2022 року покинули країну-агресорку і виступили проти війни. На сцену також вийдуть переможці Євробачення 2024 — Nemo.

Раніше "Телеграф" розповдав, що Вєрка Сердючка зі сцени фесту в Юрмалі російською заспівала рядки з пісні Пугачової. Артистка також вклонилася "примадонні" і подарувала їй квіти.