Розповів про "Охматдит", але поплатився за виступ з росіянами: українці захейтили ALEKSEEV за концерт у Вайкуле

Читать на русском
Автор
ALEKSEEV виступив на фестивалі Лайми Вайкуле у Юрмалі Новина оновлена 27 липня 2024, 10:57
ALEKSEEV виступив на фестивалі Лайми Вайкуле у Юрмалі. Фото novy.tv

31-річний співак виступив на фестивалі у Юрмалі, де засудив російський удар по "Охматдиту"

Український співак ALEKSEEV (справжнє ім'я Микита Алєксєєв) все ж виступив на музичному "Рандеву" Лайми Вайкуле, яке проходить з 26 по 28 липня у Юрмалі. Попри обурення українців, деякі вітчизняні артисти вирішили розділити сцену з "хорошими росіянами".

Під час свого виступу 31-річний виконавець засудив російську агресію проти України та удар по дитячий лікарні "Охматдит" у Києві, який стався 8 липня. За словами ALEKSEEV, всього рік тому він виступав перед маленькими пацієнтами лікарні, які борються з раком або потребують діалізу. Також артист висловив подяку народу Латвії за незмінну підтримку України.

"Я знаю, що цей концерт будуть дивитись в багатьох країнах і також я дякую за те, що ми зможемо нагадати буквально мільйонам людей по всьому світу про цю жахливу війну яку проти нас розв'язала Росія", — сказав співак зі сцени.

Проте на сторінці виконавця в Інстаграмі у коментарях українці обурилися тому, що Микита вирішив виконувати свої хіти на одному майданчику з російськими артистами, які чудово почувалися в Росії до повномасштабного вторгнення і виступали на пропагандистських концертах, розважаючи росіян.

Нагадаємо, що раніше Вайкуле анонсувала виступи Андрія Макаревича (лідер гурту "Машина времени"), гуртів "Бі-2" і "Ногу Свело!", а також Марії Максакової — російської оперної співачки та колишнього депутата Державної думи від "Єдиної Росії".

  • "Підкажіть, а в який момент виступати на одній сцені з росіянами стало норм? Я про фестиваль в Юрмалі, де ви будете разом з росіянами. Вже знов брати чи гроші не пахнуть?"
  • "Як ви можете їхати в Юрмалу? Виступати на одній сцені з росіянами? Знову тягнути до нас оце "ми один народ"? Просто як? Вам нічого не заважає дихати з росіянами одним повітрям? Ні?"
  • "Не очікувала від вас співпраці з ру*ньою, який сором"
  • "Що ти хлопче, будеш на російському фестивалі з росіянами говорити про Україну? Що розповідатимеш? Дихати буде вільно одним повітрям з вбивцями?"

Раніше повідомлялося, що від участі у фестивалі в Юрмалі відмовилася Надя Дорофєєва. Сама Лайма Вайкуле, яка майже все життя співала для росіян, у 2023 році влаштовувала захід спеціально в підтримку України.