Розкол у королівській родині? Чарльз III змусив принца Вільяма підписати "відмову" через одну суперечку

Читати російською
Автор

Розбіжності між батьком та сином виникли через улюблене хобі Вільяма

Король Великої Британії Чарльз III, який зараз бореться з раком, і його старший син принц Вільям мали серйозні розбіжності щодо делікатного питання на початку 2024 року, внаслідок чого майбутньому королю довелося підписати "відмову".

Згідно з новою королівською біографією британського журналіста Роберта Джобсона "Кетрін, принцеса Уельська", після того, як Чарльзу поставили діагноз рак, через який він тимчасово відійшов від своїх королівських обов’язків, побоюючись власної смерті та майбутнього монархії, 75-річний король змусив свого старшого сина поговорити з ним щодо злободенної теми, яка нібито турбувала королівську особу. Про це пише Daily Mail.

Повідомляється, що Чарльз III був глибоко стурбований рішенням досвідченого пілота Вільяма возити свою родину країною на гелікоптері. У книзі згадується, що короля переслідують трагічні спогади про катастрофу 1967 року, яка забрала життя капітана королівського літака. Тому старші члени королівської родини висловили серйозне занепокоєння за добробут принца Вільяма та Кейт Міддлтон. Він побоюється, що будь-які подібні інциденти можуть кардинально порушити лінію престолонаслідування.

Коли Вільям, як повідомляється, відмовився припинити перельоти з сім’єю, Чарльз зажадав, щоб він підписав офіційний документ, в якому він визнає ризики та бере на себе повну відповідальність за свої дії.

"Звичайно, це була б слабка втіха після невимовної трагедії, не кажучи вже про перспективи коронації Гаррі і Меган", — йдеться в книзі Роберта Джобсона.

Раніше ми писали, що принц Гаррі та Меган Маркл, які живуть у США, дедалі більше віддаляються від Букінгемського палацу. Так, нещодавно подружжя порушило королівський протокол, змінивши прізвище своїх дітей. Також колишні герцоги Сассекські можуть стати джерелом нових королівських скандалів — про них уже готується документальний фільм, який знімають німці.