Після заяв у поліцію: на Соловій наклали адмінпротокол через висловлювання про Іллічівськ

Читати російською
Автор
Новина оновлена 29 липня 2024, 18:08

Артистка отримає покарання за своє висловлювання

Співачка Христина Соловій різко висловилась щодо колишньої назви міста Чорноморськ — Іллічівськ. Це сталося на фестивалі "виделкаfest". Тепер на артистку наклала адміністративний протокол місцева поліція.

Організатори фестивалю "виделкаfest" розповіли hromadske, що деякі мешканці Чорноморська написали заяву у правоохоронні органи. Вони поскаржились на те, що артистка вжила нецензурну лексику на сцені. Річ у тім, що Соловій сказала, що колишня назва міста — Іллічівськ, "це повна х*йня". Таке висловлювання оцінили не всі місцеві жителі.

У поліції склали адмінпротокол на співачку за статтею "дрібне хуліганство". Тепер суд обиратиме покарання для Христини. Це можуть бути громадські роботи, штраф, відрахування заробітку з виправними роботами або арешт на 15 днів.

Соловій судитиме Іллічівський міський суд, який має попередню назву міста. Спочатку правоохоронці хотіли накласти протокол на організаторів заходу. Утім, вони зазначили, що саме артисти відповідають за сказане на сцені.

"Пролунав, на жаль, мат зі сцени, без дисклеймера. Позиція нашого фестивалю полягає в тому, що ми не проти обсценної лексики, але потрібно перед виступом про це говорити, попереджати відвідувачів: шановні, я сьогодні буду матюкатись. Якщо є діти, і ви не хочете, щоб вони чули мат, то, будь ласка, виведіть їх", — розповів культурний менеджер фестивалю Сергій Гнезділов.

Водночас творці погоджуються з думкою Соловій, що Іллічівськ — справді невдала назва міста. Натомість організатори підтримують декомунізацію, яка передбачає, зокрема, зміну назву вулиць.

Раніше "Телеграф" писав про те, як висловилась Христина Соловій про журналістку Емму Антонюк. Вона чесно сказала, що думає про блогерку.