Поховали матір-колаборантку і "перевзулися": де зараз і чим займаються сестри Опанасюк із дуету ANNA MARIA

Читати російською
Автор
Новина оновлена 13 серпня 2024, 17:23

Дует ANNA MARIA під час повномасштабної війни стали на українську сторону

Сестри-близнята Анна та Марія Опанасюк — скандально відомі в Україні співачки, які виступають, як дует ANNA MARIA. Дівчата родом із Криму, вони починали будувати свою кар’єру в Україні — брали участь у талант-шоу, а також пройшли у фінал Національного відбору на Євробачення 2019. Проте в їхній біографії та творчому шляху є факапи, які багато українців не забудуть.

"Телеграф" вирішив з’ясувати, як склалася доля дуету ANNA MARIA, чим займаються сестри-співачки під час війни, і як змінилася їхня позиція після повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

Анна і Марія Опанасюк — чий Крим?

Головний скандал, пов’язаний із кар’єрою Анни та Марії Опанасюк, — це інтерв’ю у Романа Скрипіна напередодні фіналу Нацвідбору на Євробачення 2029, учасницями якого були дівчата. Сестри не змогли однозначно і зрозуміло відповісти на запитання журналіста про те, чий Крим і не змогли конкретно визначитися зі своєю позицією. З одного боку, вони називали себе проукраїнськими, однак відмовилися визнавати, що Росія окупувала Крим.

Схоже, саме це інтерв’ю сестер Опанасюк стало однією з причин, чому вони не виграли фінал Нацвідбору і не вирушили представляти Україну на Євробачення 2019. Крім того, під час участі у Нацвідборі ведучий Сергій Притула нагадав глядачам, що батьки дівчат уродженок Сімферополя стали на бік РФ і пішли на співпрацю з російською окупаційною владою у Криму.

Батьки сестер ANNA MARIA колаборанти

Після окупації Криму Росією у 2014 році батьки Анни та Марії пішли на співпрацю з окупаційною владою. Їхній батько деякий час працював суддею, а мати була заступником Голови окупаційної Ради міністрів Криму. У травні 2014 року жінка отримала нагороду "За повернення Криму". У зв’язку з цим проти Олександра та Лариси Опанасюк в Україні було порушено кримінальні провадження за державну зраду. У жовтні 2023 року стало відомо, що мати-колаборантка Анни та Марії Людмила Опанасюк померла.

Як ANNA MARIA перевзулися під час війни

Ще під час участі у Нацвідборі сестри Опанасюк жили у Києві і начебто стали на бік України. При цьому вони продовжували навідуватися до анексованого Криму до батьків. У той самий час сестри озвучували у публічному просторі меседж про те, що у них є своя позиція, а в їх батьків своя, але вони однаково залишаються їхніми батьками.

Після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну в лютому 2022 року дует ANNA MARIA остаточно "перевзувся" і зайняв тверду проукраїнську позицію. Дівчата багато виступають за кордоном на благодійних концертах на підтримку України, а також збирають кошти на потреби наших захисників, яких так і називають у своїх постах у соцмережах. Крім того, співачки навідуються у прифронтові зони та виступають для українських військових.

Раніше "Телеграф" розповідав, що Потап розбурхав українців старим виглядом із сивою бородою. У мережі жартують, що артист "розжирів, як кабанчик".