Відмовився від прізвища батька і довго жив "у тіні": як виглядає єдиний син Віктора Цоя і що говорить про війну в Україні (фото)

Читать на русском
Автор
3969
Олександр Цой – де зараз син Віктора Цоя і чим займається Новина оновлена 15 серпня 2024, 14:44
Олександр Цой – де зараз син Віктора Цоя і чим займається. Фото Колаж "Телеграфа"

Олександр Цой багато років намагався триматися якомога далі від шоубізнесу

Сьогодні, 15 серпня, рівно 34 роки, як в автомобільній аварії загинув легендарний музикант, засновник рок-гурту "Кіно" Віктор Цой. У нього залишився син Олександр, якому на момент трагедії було лише п’ять років.

"Телеграф" з’ясував, де зараз мешкає син Віктора Цоя і чому в молодості він відмовився від його прізвища. Ми дізналися, чим він займається і чи говорить про війну в Україні.

Який вигляд має Олександр Цой і чим зараз займається

Російський музикант Віктор Цой пішов із життя у 1990 році. Його син Олександр, якого йому народила дружина Маріанна Цой (Ковальова), неясно пам’ятає про батька, оскільки на момент трагедії йому було лише п’ять років. Хлопчика виховував вітчим Олександр Аксьонов, якого деякі джерела називали його біологічним батьком. Проте друг музиканта Рашид Нугманов заперечував подібні чутки, заявивши, що Олександр є сином Віктора та зовні вони дуже схожі.

Віктор Цой із сином
Віктор Цой із сином Олександром

Але в молодості Олександр вирішив відмовитись від відомого прізвища, оскільки не хотів бути публічною людиною. Після загибелі музиканта журналісти не давали проходу ні Олександру, ні його матері Маріанні. Хлопчика постійно чекали біля школи, біля будинку, і ця увага йому дуже не подобалася. Якоїсь миті він вирішив переїхати з Пітера до Москви й взяв собі псевдонім Молчанов.

Олександр Цой
Олександр Цой

Там він влаштувався працювати на "Перший канал", але пізніше повернувся до рідного міста, де продовжував займатися музикою, яку любив змалку. Олександр займався організацією виступів артистів та навіть відкрив свій музичний клуб. Багато років він намагався жити "в тіні".

Олександр Цой
Олександр Цой займається музикою та живе в Росії

Спочатку син Цоя грав у групі Para bellvm, пізніше став лідером гурту "Ронін", також Олександр був гітаристом у проєкті "Собаки Табака". Крім цього, він займається веб-дизайном та малюванням. У 2022 році він закрив групу "Ронін" та створив сольний проєкт "Саша Цой".

Псевдонім допоміг йому позбутися підвищеної уваги з боку ЗМІ та громадськості, тому невдовзі Олександр вирішив повернутися до витоків. Зараз він не боїться, що його порівнюватимуть із батьком, а навпаки, вирішив зробити все можливе, щоб музиканта продовжували пам’ятати. Олександр розпочав кропітку роботу з відродження гурту "Кіно". Під час виступів артистів зі сцени звучить голос Віктора Цоя, який вирізано та оцифровано з різних записів, а на екранах з’являються малюнки відомого музиканта.

Олександр Цой
Олександр Цой на концерті
Олександр Цой
Олександр Цой відродив гурт "Кіно"

Особисте життя 39-річний Олександр тримає якомога далі від сторонніх очей. З 2010 року він одружений з Оленою Осокіною, з якою виховує сина.

Олександр Цой
Чим займається зараз Олександр Цой

Що Олександр Цой говорить про війну в Україні

Публічних заяв щодо повномасштабного вторгнення Росії на територію України син Віктора Цоя не робив. Учасники групи "Кіно" віддали перевагу позиції замовчування. 25 лютого 2022 року у соціальних мережах групи з’явився лише чорний квадрат зі словами:

" Среди связок в горле комом теснится крик

Но настала пора, и тут уж кричи — не кричи".

Відомо, що в концертній програмі гурту "Кіно" включено антивоєнну пісню Цоя під назвою "Я объявляю свой дом безъядерной зоной". Група продовжує гастролювати російськими містами. У 2023 року у ЗМІ з’явилася інформація, що музиканти збираються провести патріотичний тур, щоб "підтримати моральний дух" військових, але вони цю інформацію офіційно не підтвердили.

Олександр Цой та учасники гурту "Кіно"
Олександр Цой та гурт "Кіно"

"Телеграф" писав раніше, що родичі Віктора Цоя просять заборонити прокат байопіка про артиста. Для цього вони написали листа Володимиру Путіну.