Був відомим в Україні, але виїхав у Штати: чи продовжує співати і що каже про війну Вова зі Львова

Читать на русском
Автор
Вова зі Львова продовжує будувати кар'єру співака
Вова зі Львова продовжує будувати кар'єру співака. Фото Колаж Телеграфу

Виконавець допомагає ЗСУ

Український співак Володимир Парфенюк, який відомий як VovaZIL’Vova (Вова зі Львова), понад 10 років тому виїхав до США і став менше з’являтися в медіапросторі. В Америці артист перебуває не дарма — там він дає благодійні концерти і збирає кошти на ЗСУ. А раніше ми розповідали, куди зникла Слава Фролова, яка була суддею шоу "Україна має талант".

Вова зі Львова не припинив будувати кар’єру співака, однак став менш популярним в Україні. "Телеграф" вирішив з’ясувати, чим зараз займається Володимир Парфенюк і що він говорить про війну в Україні.

Початок кар’єри Володимира Парфенюка

Народився майбутній артист 1983 року у місті Львів. За три роки його сім’я переїхала в район Сихів. Співак зізнавався, що саме цей район сформував образ Вови зі Львова і якби не Сихів, то він, мабуть, був би кимось іншим. Репер навіть записав пісню на честь району, де виріс, яка мала назву "Мій район Сихів".

Коли треки виконавця почули в мережі, йому запропонували вести однойменну програму VovaZIL'Vova на телеканалі М1. Вже у 2006 році вийшов дебютний альбом "Вино, кобіти, патіфон" виконавця, який набрав неймовірної популярності.

У 2012 році Вова зі Львова набрав ще більшої популярності завдяки пісні "Шаленію", яку він записав у дуеті з дружиною. Треки з коханою, до речі, виконавець випускає й зараз.

У 2020 році Вова зі Львова знявся у фільмі "Побачення у Вегасі" разом з Олею Поляковою та іншими відомими постатями в Україні.

Чим займається Вова зі Львова зараз

Упродовж п’яти років (з 2014 по 2019) виконавець не випускав пісень і зник з медіапростору, бо шукав себе. Саме тому й переїхав до Штатів. У 2019 вернувся до музики. Про це він розповідав на своїй сторінці в Інстаграм.

У 2023 році Вова зі Львова випустив пісню "А вони у руці", яку присвятив українцям, які шукають себе і свій шлях. У 2024 році заспівав дуетом із дружиною, яка має псевдонім Всюдисвоя "Моя Любов Тихо". Також у травні 2024 вийшла пісня "Чуттєво й зворушливо", яку він заспівав із виконавицею СХОЖА. Вже наприкінці липня 2024 вийшла спільна пісня із дружиною "Твоєю рікою".

Що каже Вова зі Львова про війну в Україні

Артист постійно підтримує Збройні Сили України, репостить збори для наших захисників і ділиться власними досягненнями у цій сфері.

Раніше "Телеграф" розповідав, чим зараз займається Юрій Бардаш. Він виїхав з України на початку великої війни та підтримує путінський режим.