Соліст пішов у монастир? Куди зник гурт "Табула Раса", який був мегавідомим у 90-х

Читать на русском
Автор
1990
"Табула Раса" - легендарний гурт
"Табула Раса" - легендарний гурт. Фото Скріншот YouTube

Гурт зник з радарів у 2022 році

Український музичний гурт "Табула Раса" був надзвичайно популярним в 90-х. Склад гурту упродовж років змінювався. Цей колектив став символом епохи, коли українська музика почала відходити від радянських канонів і знаходити власне обличчя. А раніше ми розповідали, де зараз популярний співак Вова зі Львова.

"Телеграф" вирішив з’ясувати, як змінився склад гурту, чому і куди він зник з медіапростору і чи продовжує він випускати пісні.

90-ті — пік популярності "Табула Раса"

Гкрт "Табула Раса" утворився в 1989 році в Києві. Від початку існування гурт виділявся своїм унікальним звучанням, що поєднувало елементи поп-року, фанк-року та нової хвилі.

Гурт Табула Раса

Справжній прорив для "Табула Раса" відбувся в 1990-х роках. Альбоми "Сказка про май" (1997) та "Бетельгейзе" (1998) принесли гурту величезну популярність. Хіти "Шейк Шей-Шей", "Дорога", "Любимая машина" стали справжніми гімнами покоління.

Особливим моментом для "Табула Раса" став виступ на фестивалі "Червона Рута", де гурт отримав широке визнання і закріпив свій статус на українській сцені. Їхні пісні лунали з усіх радіостанцій, а концерти збирали багатотисячні зали.

У 1998 році, на піку популярності гурт взяв творчу паузу. Соліст Олег Лапоногов пішов у монастир. Через 5 років гурт продовжив кар’єру.

Де зараз гурт "Табула Раса"

Незмінними учасниками гурту залишаються Олег Лапоногов (вокал, гітара, аранжування) та Едуард Коссе (ударні). У 2019 році на честь 30-річчя гурту, вони дали великий сольний концерт у Києві. Виконавці продовжували виступати на сцені упродовж ще кількох років. Вони давали камерні концерти, співали у клубах та мотофестивалях. Хоч їхні концерти не збирали такі великі аудиторії, а гурт не мав широкої популярності, як колись, шанувальники їхньої творчості залишилися й до нині. Також "Табула раса" брали участь у кількох ретро-фестивалях, де виступали разом з іншими відомими гуртами 90-х.

На сторінці в Instagram гурту, останній допис датований 9 липня 2022 року. Після цього учасники не з’являлися ні у сторіс, ні в мережі.

Гурт Табула Раса
Фото: instagram.com/tabula_rasa_official
Табула Раса де зараз
Фото: instagram.com/tabula_rasa_official

Раніше "Телеграф" розповідав, де зараз куди зник переможець "X-Фактора" Олексій Кузнєцов. Глядачі були в захваті від його співу.