Були разом 15 років, але не одружилися: що відомо про Мірей Дарк, з якою був найдовший роман Алена Делона

Читати російською
Автор
Новина оновлена 18 серпня 2024, 14:44

Свої стосунки пара не узаконила

У неділю, 18 серпня світ втратив Алена Делона — важливу постать у кінематографі. Знаменитості не стало на 89-му році життя. Актор запам’ятався не лише своїми тріумфальними ролями, неймовірною харизмою та невичерпним талантом, а й романами, якими часто цікавилися. Одною зі знакових людей у житті знаменитості стала Мірей Дарк — відома французька кіноакторка.

Ален Делон і Мірей Дарк знімалися разом у фільмах "Джеф", "Смерть негідника", "Людина, що поспішає", "За шкуру поліцейського", "Крижані груди". Під час знімань однієї з кінострічок вони й познайомилися.

Історія кохання

Вже відомі Ален Делон і Мірей Дарк познайомилися на знімальному майданчику фільму "Джеф" у 1969 році, коли актор вже розлучився з дружиною Наталі Делон. Ця зустріч перевернула життя мисткині з ніг на голову, адже вона стала помічницею коханого по бізнесу. Мірей Дарк і Ален Делон були разом п’ятнадцять років — це найдовший роман у житті актора. Однак за цей період вони так і не одружилися.

Фото: Getty Images /Getty Images
Фото: Getty Images /Getty Images

На початку 1980-х років Мірей Дарк потрапила у страшну автокатастрофу, після чого перенесла важку операцію на серці. Після того, як акторку виписали з лікарні, Ален Делон її покинув. Як виявилося пізніше, після публікації її автобіографії в 2005 році, це сталося через те, що через важкий стан здоров’я, лікарі заборонили їй мати дітей. "Моє хворе серце стало нашим незримим ворогом. Саме з цієї причини ми врешті-решт і розлучилися: Ален завжди мріяв про дітей", — писала у власній книжці Мірей Дарк.

Після розриву з Мірей Дарк, 46-річний Ален Делон став зустрічатися з 21-річною Анн Парійо, з якою теж познайомився під час зйомок фільму. Це стало важким ударом для Мірей Дарк.

Зустріч через 40 років

Ален Делон і Мірей Дарк знову зустрілися на знімальному майданчику через багато років. Вони знову разом працювали у серіалі "Франк Ріва" у 2003 році. Пізніше, з 2006 по 2007 роки вони разом грали у спектаклі письменника Роберта Джеймса Уоллера "Мости округу Медісон" театру "Маріньї".

Фото: Getty Images /Фото Getty Images
Фото: Getty Images /Getty Images

Кінець епохи

Мірей Дарк пішла з життя у 2017 році, залишивши глибокий слід у французькому кіно та серцях шанувальників. Ален Делон, який завжди підтримував з нею зв'язок, був глибоко вражений її смертю. Він неодноразово згадував її у своїх інтерв'ю з теплотою. Однак "єдиною справжньою любов'ю свого життя" називав Ромі Шнайдер.

Ален Делон присутній на похороні Мірей Дарк. Фото: Getty Images /Getty Images

Раніше "Телеграф" розповідав, що Ален Делон говорив про Україну. Зірка засуджувала російську агресію і навіть отримала орден від Зеленського.