Дружина, багато романів та два цивільні шлюби: жінки Алена Делона

Читати російською
Автор

Актор мав чотирьох дітей від різних жінок, серед яких одного сина не визнавав

Ален Делон, один із найвідоміших акторів Франції та світового кінематографа, завжди привертав увагу не лише своїм талантом, а й яскравими романами. На жаль, його серце припинило битися у неділю, 18 серпня 2024. Численні стосунки з жінками Алена Делона стали легендарними і часто обговорювались не менше, ніж його фільми.

Ален Делон свого часу був одружений з Франсін Бартелемі (Наталі Делон), яка народила йому сина. Однак "єдиним справжнім коханням свого життя" називав не її.

Перше велике кохання Алена Делона

Історична мелодрама "Крістіна", де знявся Делон у 1958 році, стала для нього знаковою. Це не лише перша головна роль актора, а й фільм, на зйомках якого він познайомився з Ромі Шнайдер — своїм першим великим коханням. Вона на той час вже була шалено популярною у Німеччині, але переїхала жити до Франції, щоб бути разом із коханим.

Ален Делон і Ромі Шнайдер на зйомках фільму "Басейн". Фото: Getty Images /Фото Getty Images

20 березня 1959 Ромі Шнайдер та Ален Делон оголосили про заручини. Вони стали символом справжньої любові, а у пресі їх називали ідеальною парою. Однак грати весілля закохані не поспішали.

Фото: Getty Images /Getty Images

Попри заручини з Ромі Шнайдер, Делон закрутив роман з німецькою співачкою Ніко. За кілька років, у 1962 Ніко народила хлопчика, якого Ален Делон не визнав. За виховання хлопчика взялися батьки актора. Зокрема, вітчим Делона дав йому своє прізвище Булоньє. У 2019 році Арі Булоньє подав до суду на Алена Делона і хотів, щоб той підтвердив батьківство. Однак актор відмовлявся від будь-яких ДНК-тестів. У 2023 році Крістіан Аарон Булоньє помер у віці 60-ти років.

Стосунки Делона і Шнайдер не закінчилися після зради актора, однак не змогли існувати надто довго. У 1963-му році Ален Делон покинув наречену через нову закоханість. Саме Ромі Шнайдер Ален Делон називав "єдиним справжнім коханням свого життя".

Дружина Алена Делона

Незадовго після розставання з Ромі Шнайдер, Ален Делон одружився з Франсін Бартелемі — французькою моделлю, яка згодом грала в кіно під псевдонімом Наталі Делон. За кілька місяців після весілля у подружжя народився син Ентоні.

Ален Делон з дружиною і сином на пляжі в Монте-Карло. Фото: Getty Images /Getty Images

У 1965 році молода сім’я поїхала у Голлівуд, де Ален Делон знявся у кількох фільмах, які не принесли йому успіху. Після повернення до Франції, актор подав на розлучення з Наталі.

Найдовший роман Алена Делона

На знімальному майданчику фільму "Джеф" у 1969 році Ален Делон познайомився із уже відомою акторкою Мірей Дарк. Вони були разом 15 років, але так і не одружилися. Це був найдовший роман у житті Алена Делона.

Ален Делон і Мірей Дарк. Фото: Getty Images /Getty Images

Мірей Дарк і Ален Делон розлучилися після автокатастрофи, у яку потрапила кохана актора. Через важкий стан здоров’я та операцію на серці, лікарі заборонили їй мати дітей. Як розповіла акторка в автобіографії в 2005 році, саме це стало причиною її розриву з коханим, адже Ален хотів дітей.

Мати двох дітей Алена Делона

У 1987 році Ален Делон закрутив роман з 21-річною голландською манекенницею Росалі ван Бремен. Вони були разом тривалий час, але свої стосунки не узаконили. Модель народила цивільному чоловікові двох дітей: доньку Анушку (1990 р. н.) і сина Алена-Фаб’єна (1994 р. н.). Росалі ван Бремен та Ален Делон розійшлися у 2001 році.

Ален Делон з матір'ю двох його дітей. Фото: Getty Images /Getty Images
Росалі ван Бремен з сином Аленом-Фаб’єном Делоном. Фото: Getty Images /Getty Images

Раніше "Телеграф" розповідав, що відомо про дітей померлого Алена Делона і як вони виглядають. Ми також поділилися, який спадок лишив їм актор.