"Мені нравиться, як воно горить": де зараз "полтавський палій", який став одним із найсмішніших мемів України

Читати російською
Автор
Новина оновлена 10 вересня 2024, 17:50

Цей чоловік із Полтави став справжнім інтернет-мемом та його знають по всій Україні

Інтернет-мем "Полтавський палій" або "Мені нравиться, як воно горить" зародився у 2010 році, а нову хвилю популярності отримав під час російсько-української війни, починаючи з 2022 року. Героєм цього інтернет-мему є чоловік на ім’я Віталій Чепурко.

"Телеграф" розповість, як склалася доля "полтавського палія", як він зараз виглядає і чим займається.

Хто такий "полтавський палій" і як виник інтернет-мем

Головним героєм одного з найсмішніших мемів в Україні є чоловік на ім’я Віталій Чепурко. У 2010 році в мережі завірусилося кумедне відео, на якому чоловік специфічної зовнішності розповідає, що йому подобається підпалювати двері у квартирах людей та спостерігати, як вони метушаться, викликають пожежників та гасять загоряння.

Як виявилося, це справжнє відео з допиту поліцейських, на яких Віталій Чепурко розповідає, чому йде на злочин, підпалюючи двері квартир. Сміх викликає те, з якою впевненістю, безпосередністю і навіть ейфорією герой розповідає про свої "подвиги". У мережі Віталія прозвали "полтавським палієм", про нього писали у новинах та знімали сюжети.

За свої злочини Віталій Чепурко покараний

Віталій Чепурко уродженець російського Геленджика. Після смерті батька він із матір’ю в дитинстві переїхав до Полтави, там навчався в інтернаті, а потім пішов працювати на завод. Там він попався на крадіжці та був засуджений до 6 років ув’язнення. Після виходу з в’язниці він не залишив своїх кримінальних справ і знову почав займатися крадіжками. Після одного невдалого злому гаража, розлючений злочинець не вигадав нічого кращого, ніж підпалити той гараж. І, схоже, це йому сподобалося.

Як розповідав Чепурко журналістам, у 2007 році він здійснив 28 підпалів дверей, і після чергової "відсидки" продовжив це робити. Після виходу відео, яке стало мемом, у 2011 році Віталія Чепурка засудили на 5 років та 6 місяців.

Чим тепер займається "полтавський палій"

Після чергової "відсидки" 2021 року Віталій Чепурко заявив, що вирішив виправитися. Він, як виявилось, став блогером. "Полтавський палій" створив однойменний youtube-канал та використав свою популярність, щоб назбирати підписників. Зараз на його канал підписано понад 13 тисяч користувачів, а нові відео виходять регулярно — приблизно раз на місяць.

"Я Віталий Чепурко, відомий всім як Полтавський Палій, це той, якому нравиться як воно горить, як люди суєтяться, пожарки приїжджають, як вони бігають, суєтятся. Живий відео-мем прямо із сірих буднів 2010-го. Відсидів 30 років, переосмислив своє життя і тепер хочу його налагодити. На каналі ви побачите мої трешові історії із зони та з життя, про мою сім'ю, про ментів та інші спогади", — йдеться в описі youtube-каналу Віталія Чепурка.

Раніше "Телеграф" розповідав, що скандальна Соня Морозюк вихвалялася брендовою сумочкою від Chanel. Поки Гринкевич за ґратами, екс-наречена веде своє лакшері-життя.