Мовчить про війну, поки її рідний Харків бомблять: що відомо про Каріну Андоленко, яка знялася в серіалі про окупацію Криму

Читати російською
Автор
Новина оновлена 24 вересня 2024, 09:30

Акторка з дитинства мріяла стати акторкою саме в Росії, і в неї це вийшло

Каріна Андоленко — відома російська актриса театру та кіно, яка знялася вже у кількох десятках фільмів та серіалів, має українське походження. Вона народилася у Харкові, проте пов’язала своє життя з Росією і тепер мовчить про війну, незважаючи на те, що її рідне місто під обстрілами.

"Телеграф" вирішив з’ясувати, що відомо про акторку Каріну Андоленко, яка знялася в серіалі про окупацію Криму та мовчить про війну в Україні.

Каріна Андоленко — що про неї відомо

Каріна Андоленко народилася у Харкові в інтелігентній родині та рано втратила батька, а її бабуся та дідусь були глухонімими. Це мало свій вплив, і з раннього дитинства маленька Каріна брала участь у виставах для людей, позбавлених слуху. Вистави ставилися у Будинку культури для глухонімих людей.

З 12 років дівчинка займалася у театральній студії, закінчила музичну школу за класом фортепіано та мріяла стати акторкою. Однак для освіти обрала не українські навчальні заклади, а одразу була налаштована підкорювати Москву.

І в неї це вийшло. 2009 року Каріна Андоленко закінчила школу-студію МХАТ, курс К. А. Райкіна. Після закінчення навчання Костянтин Райкін запропонував їй постійне місце у трупі цього театру, де вона пропрацювала до 2011 року, а потім змушена була піти, оскільки багато знімалася у кіно. З 2013 Каріна Андоленко є актрисою Московського губернського театру під керівництвом Сергія Безрукова.

Пропагандистський серіал про окупацію Криму

Каріна Андоленко була однією з актрис, яка зіграла роль у пропагандистському серіалі "10 днів до весни" про окупацію Криму. Ця стрічка була знята у 2023 році за підтримки "Воєнкіно". Головні та другорядні ролі в ній отримали актори, які раніше були пов’язані з Україною. Серед них і Каріна, яка отримала одну з головних ролей.

Відомо, що прем’єра 11-серійної картини відбулася 8 березня 2024 року. Крім Каріни Андоленко у серіалі знявся Петро Риков, який до 24 лютого 2022 року не лише працював в Україні, а й проживав у країні. Також у пропагандистському серіалі знімалися й інші актори, які не раз працювали в Україні та часто бували тут.

Раніше "Телеграф" розповідав, що відомо про зірку "Аншлагу" Геннадія Вєтрова і де він зараз. Народився у Макіївці, все життя пропрацював у Росії і мовчить про війну.