У родині українського письменника та військового Жадана сталася трагедія: пішла з життя велика людина

Читати російською
Автор
Новина оновлена 24 вересня 2024, 11:12

Поет поділився своїм горем у соцмережі

Відомий український поет та письменник Сергій Жадан, який нещодавно вступив до лав Сил оборони України, повідомив про трагедію у родині. Як виявилося, на 76 році життя померла родичка письменника — його тітка Олександра Ковальова.

"Сьогодні вночі померла Олександра Ковальова — українська поетеса, перекладачка, педагог, громадський діяч. Моя тітка", — поділився у соцмережі Сергій Жадан.

Українці не залишилися осторонь і почали писати у коментарях слова підтримки та співчуття.

Чим відома Олександра Ковальова

Тітка Сергія Жадана Олександра Ковальова — українська поетеса та перекладачка. Вона публікувалась під псевдонімами Олеся Шепітька, Алекс Шмідт, Сандра Флюстерлінг.

Олександра Ковальова

Свого часу Ковальова закінчила факультет іноземних мов Харківського державного університету. Кандидат філологічних наук, доцент факультету закордонної філології Харківського Національного педагогічного університету.

Поезія Олександри Ковальової публікувалися у перекладах англійською, білоруською, молдавською, німецькою та російською мовами.

Олександра Ковальова відіграла важливу роль у житті Сергія Жадана, який часто гостював у неї у Харкові. Саме вона познайомила його з письменниками, політиками, музикантами, журналістами, які виступали за українську незалежність, а також із забороненою на той час літературою.

Олександра Ковальова

Раніше "Телеграф" розповідав, що Сергій Жадан зізнався скільки отримав за рекламу McDonald’s і куди витратить гроші. Це був рекордний гонорар у кар’єрі письменника.