Критикувала Путіна і сказала йому стати на коліна: де зараз зірка "Іронії долі" Барбара Брильська і що каже про війну в Україні

Читати російською
Автор
Новина оновлена 24 вересня 2024, 16:08

Акторка відверто засудила дії Росії на території України

Польську актрису Барбару Брильську, яка відома за роллю Надії у радянському фільмі "Іронія долі", через свою антивоєнну позицію хотіли вирізати з кінострічки. Акторка також критикувала президента РФ Путіна.

"Телеграф" вирішив пригадати, як виглядає Барбара Брильська, де вона зараз і що каже про війну в Україні.

Що відомо про Барбару Брильську

Народилася майбутня акторка 5 червня 1941 року в містечку Скотники біля м. Лодзь. Перша роль була епізодичною — вона зіграла у фільмі "Калоші щастя". Перша велика роль була у фільмі "Їхні будні" у 1963 році.

Фото: uznayvse /uznayvse.ru

Відомою Барбара Брильська стала завдяки ролі Надії у фільмі "Іронія долі". За цю роль вона навіть була нагороджена Державною премією СРСР.

Позиція щодо війни в Україні

Після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну вона засудила агресію, підкресливши, що жити в умовах, які Росія створює для свого населення, неможливо. Актриса зазначала, що бідність і корупція за межами великих міст Росії є жахливими, і росіяни повинні зрозуміти, що ситуація в країні є нестерпною. Брильська також говорила, що завжди поважала як українців, так і росіян, але те, що відбувається, глибоко її засмучує​.

Акторка раніше, у 2015 році зізналася, що вона любила Путіна, але він "розбив її серце". Барбара Брильська звернулася до президента РФ і сказала йому "стати на коліна".

За таку позицію уряд РФ навіть хотів вирізати її з фільму "Іронія долі". Її обличчя хотіла замінити обличчям іншої акторки за допомогою нейромережі. Однак така новина викликала в мережі лише жарти.

Де зараз Барбара Брильська

Акторка проживає у своєму будинку у Польщі. Вона мешкає у Варшаві і майже не знімається в кіно. Вона проводить багато часу з рідними і відпочиває.

Раніше "Телеграф" розповідав, як зараз виглядає дочка Ольги Сумської Антоніна Паперна, яка живе у Росії. Жінка знімається у російських серіалах і відреклася від України.