Втратив батька у 7 років, навчався на режисера, але став на захист України: як виглядає син загиблого у ДТП Ігоря Пелиха (фото)

Читать на русском
Автор
1867
Іван Пелих — старший син загиблого ведучого Ігоря Пелиха
Іван Пелих — старший син загиблого ведучого Ігоря Пелиха. Фото Колаж "Телеграфу"

Ігоря Пелиха не стало 15 років тому

Відомий український телеведучий Ігор Пелих загинув у ДТП у Києві 8 травня 2009 року. Зірці вітчизняного телебачення було лише 35 років, і він уже мав велику родину — дружину Олександру Лозинську, сина Івана та доньок Соломію і Устину.

Івану Пелиху зараз 21 рік. "Телеграф" розповідає, що відомо про єдиного сина загиблого шоумена, як він виглядає і де зараз.

Що відомо про Івана Пелиха

Іван втратив батька у 7 років. Зараз йому 21 рік, і він сильно став схожим на знаменитого родича. Хлопець теж вибрав кар’єру в телебаченні та кіно, але віддав перевагу бути за камерою. Він навчався на режисера в університеті мистецтв імені Карпенка-Карого, однак із початком повномасштабного вторгнення Іван вирішив стати воїном ЗСУ.

ігор пелих іван пелих
Іван із батьком Ігорем Пелихом, який трагічно загинув у ДТП у 2009 році

Спадкоємець телеведучого часто ділився у своїх соцмережах фотографіями з лаштунків зйомок, де він виступав у ролі оператора або фотографа, а також працював з відеотехнікою, включаючи дрони. Цей досвід став у пригоді йому на фронті для боротьби з російськими окупантами.

Наприкінці лютого 2022 року Іван вирішив, що зможе бути корисним на передовій. Тоді юнак спочатку потрапив у територіальну оборону Києва, а потім опинився у гарячих точках на сході України. В інтерв’ю "Українському тижню" хлопець розповів, що він встиг повоювати у Лисичанську та на Бахмутському напрямку.

іван пелих у військовій формі
Фото: instagram.com/ivanpelykh

"Гарно пам’ятаю Лисичанськ. Лежу в окопі десь близько опівночі, по нас обстріл. І тут вони запускають сигнальні ракети, які підсвічують все навколо, як у фільмі "1917". Там була сцена, коли герой пробігає біля будівлі, що палає — темрява, чорний силует і помаранчевий колір. Все абсолютно один в один: оця сигнальна ракета, яка все підсвічує помаранчевим, зорі, силуети", — поділився український боєць.

іван пелих зі зброєю
Фото: instagram.com/ivanpelykh

Нещодавно, 23 вересня 2024 року, Іван Пелих показав фото, зроблене в Суджі на Курщині, РФ. "Саме цією ж командою на фото я поїхав на свої перші бойові під Лисичанськом і тоді б точно не подумав, що через 2.5 роки ми в такому ж складі будемо ганяти по курщині і навалювати п*дарам на їхній же території", — написав хлопець, одягнений у військову форму.

іван пелих
Фото: instagram.com/ivanpelykh

Судячи з соцмереж, Пелих-молодший у мирний час захоплювався активними видами спорту, багато подорожував та проводив час із рідними та друзями.

іван пелих з камерою
Фото: instagram.com/ivanpelykh
іван пелих на мопеді
Фото: instagram.com/ivanpelykh
іван пелих київ
Фото: instagram.com/ivanpelykh
іван пелих Олександра Лозинська
Іван із рідними святкує Великдень, 2007 рік. Фото: instagram.com/ivanpelykh

Раніше ми писали, куди зник Микола Лукашенко. Молодший син білоруського диктатора вважається наступником поплічника Володимира Путіна.