Він представить Україну на "Дитячому Євробаченні 2024": що відомо про Артема Котенка та його пісню (фото, відео)

Читать на русском
Автор
5320
Артем Котенко переміг у Нацвідборі до "Дитячого Євробачення 2024" Новина оновлена 22 вересня 2024, 21:40
Артем Котенко переміг у Нацвідборі до "Дитячого Євробачення 2024". Фото Колаж Телеграфу

Конкурсна композиція переможця Нацвідбору називається "Дім"

У неділю, 22 вересня, відбувся фінал Національного відбору на Дитяче Євробачення 2024, в якому перемогу здобув юний співак Артем Котенко. Він представлятиме Україну на міжнародному конкурсі в Мадриді вже цієї осені.

Всього у фінал потрапили 6 виконавців. Цього року у Нацвідборі виступили Анастасія Бєлібова, Ангеліна Глогусь, Злата Іванів, Вероніка Коган, Артем Котенко та Ілля Коновченко.

Переможця обирали на основі голосування журі та глядачів. Артем здобув 6 голосів через додаток "Дія" та 5 голосів від журі.

артем котенко тімур мірошниченко
Фото: instagram.com/suspilne.eurovision

Що відомо про Артема Котенка

12-річний Артем з Охтирки, що на Сумщині, співає з трьох років і вже досяг значних успіхів на вокальних конкурсах. Серед його здобутків — перше місце на Чорноморських Іграх 2021 у категорії "Молодші хлопці" та проходження до лонглиста Національного відбору на Дитяче Євробачення 2023. Окрім вокалу, Артем займається хореографією, грає на фортепіано та займається театральним мистецтвом. Він також є ведучим міських заходів.

артем котенко
Фото: instagram.com/artkot.12
Тімур Мірошніченко Анна Трінчер Артем котенко Анна Тульєва
Ведучий Тімур Мірошніченко, Анна Трінчер, Артем і Анна Тульєва. Фото: instagram.com/timur.miroshnychenko
творчі TVORCHI артем котенко
Артем поряд з дуетом TVORCHI. Фото: instagram.com/artkot.12

Про що пісня "Дім" Артема Котенка

Пісня Артема присвячена дому як місцю сили та тепла. У ній йдеться про важливість мати простір, що дарує затишок і безпеку, особливо для українців, які втратили свої домівки або змушені були їх покинути через війну. Конкурсну заявку для Артема написала музична продюсерка Нацвідбору Світлана Тарабарова.

артем котенко світлана тарабарова
Котенко зі Світланою Тарабаровою. Фото: instagram.com/suspilne.eurovision

Коли відбудеться Дитяче Євробачення 2024

Дитяче Євробачення 2024 пройде 16 листопада в Мадриді. Цього року змагатимуться представники 17 країн під гаслом Let's Bloom, що символізує розквіт молодих талантів і їхню можливість заявити про себе на міжнародному рівні.

Раніше повідомлялося, що "Океан Ельзи" випустили новий альбом вперше за 8 років. Втім, цього разу у платівки "Той день" знайшовся російський слід.