Народився в Україні, але прославляє Путіна: як змінився і що говорить про війну зірка 90-х Вадим Козаченко (фото)

Читать на русском
Автор
Вадим Козаченко — де зараз співак і чи говорить про війну в Україні Новина оновлена 03 жовтня 2024, 16:09
Вадим Козаченко — де зараз співак і чи говорить про війну в Україні. Фото Колаж "Телеграфа"

Вадим Казаченко активно веде соцмережі та порушує політичні теми

Багато артистів, які народилися в Україні, давно переїхали до Росії, де будували свою кар’єру. Одні з них, як Дмитро Шевченко, вважають за краще замовчувати війну, а ось інші, серед яких співак Вадим Козаченко, навпаки, яро демонструють свою позицію.

"Телеграф" вирішив з’ясувати, чим зараз займається зірка 90-х та як виглядає. Ми дізналися, що говорить про війну Вадим Козаченко, який народився в Україні.

Де зараз Вадим Козаченко і як змінився

Відомий виконавець Вадим Козаченко народився у 1963 році в Полтаві, його вихованням більше займалася бабуся та дідусь, які були дуже суворими, особливо щодо навчання. У дитинстві артист займався плаванням, спортом, а в підлітковому віці "захворів" гітарою й таємно вчився грати на інструменті.

Після школи Вадим вступив у Полтави до військового училища ім. Ватутіна, але займатися музикою не кинув і став керівником ансамблю. Потім ним зацікавився військовий оркестр, і Вадим почав гастролювати Полтавою. Поєднувати творчість та навчання було складно, тому Козаченко вирішив покинути училище, хоча рідні його відмовляли.

Вадим Козаченко
Вадим Козаченко у військовому училищі

Після служби він створив гурт "Угол зрения", пісні якого почали звучати по радіо. У 1982 році гурт звернувся до звукорежисера Леоніда Сорокіна. Саме він написав музику для знаменитих "Мушкетерів" із Михайлом Боярським. З його допомогою хлопці записали вокальні партії та незабаром випустили дебютний альбом.

Вадим Козаченко
Вадим Козаченко після служби зайнявся творчістю

У 1987 році учасників "Угла зрения" поглинув легендарний колектив Максима Дунаєвського "Фестиваль". Два роки Козаченко виступав в ансамблі, але потім пішов із нього. Незабаром він познайомився з учасником гурту "Фрістайл" і вирішив до них приєднатися. Їхні пісні "Рыжая девчонка", "Прощай навеки, последняя любовь", "Бог тебя накажет" і "Больно мне, больно" стали справжніми хітами. Але у 1992 року Вадим Козаченко йде з "Фрістайлу" і розпочинає сольну кар’єру.

Вадим Козаченко
Вадим Козаченко став популярним завдяки гурту "Фрістайл"

Співак із великим успіхом гастролює містами Росії, випускає альбоми, стаючи справжньою зіркою "лихих 90-х". У 2011 році він отримав "Заслуженого артиста Росії". Також Вадим брав участь у багатьох проєктах, у тому числі "Один на один", "Три акорди" та шоу "Маска". Він продовжує жити та займатися творчістю в Російській Федерації.

Вадим Козаченко
Вадим Козаченко живе у Росії

Що Вадим Козаченко говорить про війну в Україні

Виконавець є зрадником України, мало того, що він підтримав повномасштабне вторгнення, так ще і відзначився цинічними висловлюваннями на адресу своєї рідної країни. Вадим Козаченко назвав Україну країною "404", де "людям пудрять мозок".

Артист звинуватив українську владу у розв’язанні війни, і закликав Зеленського наказати зупинити вогонь. Він заявив, що метою Путіна не є знищення українців, його мета — так звана "денацифікація". За таку позицію Вадим Козаченко внесено до бази "Миротворець" та до списку санкцій України за пропаганду путінського режиму.

Вадим Козаченко
Вадим Козаченко підтримує війну та принижує Україну

Співак веде свою сторінку у Facebook, де прославляє Путіна та російських військовослужбовців, які зараз на фронті. Своїми підписами до постів та відео він усіляко принижує Україну. Козаченко ображає нашу владу, звинувачуючи у всьому Володимира Зеленського, а також критикує Захід.

"Телеграф" писав раніше, де зараз зірка радянських фільмів Ігор Костолевський та як виглядає. Ми дізналися, що актор говорить про війну в Україні.