Народилася у Києві та підкорила Голлівуд: що говорить про війну актриса Мілла Йовович і як зараз виглядає (фото)

Читать на русском
Автор
1555
Мілла Йовович — що актриса говорить про війну в Україні
Мілла Йовович — що актриса говорить про війну в Україні. Фото Колаж "Телеграфа"

Мілла відвідувала Київ у статусі зірки Голлівуду

Багато знаменитостей, які здобули славу та визнання в Голлівуді, мають українське коріння. Серед них і зірка "П’ятого елемента" Мілла Йовович, яка народилася в Києві й прожила з мамою в столиці України шість років.

"Телеграф" вирішив з’ясувати, як проходило дитинство актриси та чому вона виїхала за кордон. Також ми дізналися, що каже Мілла Йовович про війну в Україні.

Творчий шлях Мілли Йовович та переїзд до США

Народилася відома актриса 1975 року в Києві. Її батько Богич Йовович приїхав до України з Чорногорії й був лікарем, а мама Галина Логінова займалася акторською діяльністю. Незабаром після їхнього весілля у батька Мілли закінчилася віза і він мав повернутися додому, залишивши маленьку дочку та дружину в Україні. Їхнє життя в Києві було складним, оскільки шлюби з іноземцями тоді не віталися. Мама актриси старанно працювала, але залишилася без нових ролей, оскільки за нею почали стежити співробітники КДБ. Тоді мама ухвалила рішення про еміграцію.

В 1981 році жінка разом із дочкою переїхала до Лондона, де возз’єдналася з чоловіком, а потім вони переїхали до США. "Зачепитися" на новому місці було непросто як батькові, так і матері. Щоб забезпечити доньку, вони працювали прислугами у будинку режисера Брайана де Пальми.

Мама актриси тоді вирішила, що якщо їй не світить кар’єра в Голлівуді, вона зробить усе можливе, щоб зірковий олімп підкорила її Мілла. І дівчинка активно вчила англійську мову, займалася танцями, музикою, відвідувала курси акторської майстерності та почала ходити на кастинги. І ці зусилля не пройшли даремно, адже у 11 років Мілла з’явилася на першій обкладинці журналу. Незабаром її кар’єра почала стрімко розвиватися і дівчина почала заробляти пристойні гроші.

Мілла Йовович
Мілла Йовович в 11 років стала моделлю

Також молода зірка займалася музикою. В альбомі, який вона записала, серед пісень англійською була й одна українською.

Вперше Мілла Йовович з’явилася у кіно у фільмі "Повернення до блакитної лагуни". Він привернув до неї увагу, але по-справжньому знаменитою вона стала завдяки ролі дружини коміка у стрічці "Чаплін". Через час Мілла познайомилася з режисером Люком Бессоном і знялася у його фільмі "П’ятий елемент", який приніс їй велику популярність.

Мілла Йовович
Мілла Йовович в молодості

А успіх закріпила головна роль у кінострічці "Жанна д’Арк", який показав, що Мілла може поринути у будь-яку атмосферу та зіграти роль людини як з майбутнього, так і з минулого. З того моменту Йовович розпочала свій шлях і продовжує займатися улюбленою справою.

Мілла Йовович
Мілла Йовович у фальмі "Жанна д’Арк"

Як зараз виглядає Мілла Йовович і що говорить про війну

Попри те, що актриса давно будує своє життя та кар’єру за кордоном, вона не забуває про рідну країну. У 2015 році знаменитість відвідувала Київ уже у статусі зірки Голлівуду та пройшлася знайомими місцями. Вона розповідала, що пам’ятає кіностудію, куди її водила мама, а також дитячий садок та квартиру на вул. Богомольця, де вони мешкали.

Мілла Йовович разом з мамою у Києві
Мілла Йовович разом з мамою у Києві

Щобільше, Мілла Йовович розповідає своїм дочкам про Україну, ходить із ними до православної церкви та привчає до українських традицій. Коли почалася повномасштабна війна, голлівудська актриса емоційно відреагувала на всі жахи, які творила російська армія.

Мілла Йовович
Мілла Йовович підтримала Україну у війні

На своїй сторінці в Instagram знаменитість написала, що її країну бомблять, а друзі змушені ховатися в укриттях. Мілла Йовович зауважила, що з жахом спостерігає за тим, як руйнується країна і що люди мають рятуватися втечею. Вона неодноразово робила публікації на підтримку України, але зараз її колишній обліковий запис недоступний.

Мілла Йовович
Мілла Йовович живе в США

У 2023 року актриса приєдналася до благодійного арт-проєкту Love letters to Ukraine ("Любовні листи до України"). Вона прочитала зворушливий вірш про руйнівну війну, яку влаштувала Російська Федерація.

Щобільше, Мілла Йовович з’явилася на червоній доріжці 75-го кінофестивалю Канна в сукні блакитного кольору від українського бренду Lever Couture, а її 14-річна дочка обрала для церемонії жовте вбрання. Знаменитість у такий спосіб також висловила підтримку нашій країні.

Мілла Йовович
Мілла Йовович на Каннському кінофестивалі з донькою, Фото: Getty Images

"Телеграф" писав раніше, що серед українських зірок багато зрадників. Наприклад, Регіна Тодоренко, мама якої підтримує її мовчазну позицію.