"Йду зі спорту з ганьбою": легендарна українка зі сльозами на очах завершила кар’єру, не взявши медаль на Паралімпіаді

Читать на русском
Автор
562
Лідія Соловйова
Лідія Соловйова. Фото paralympic.org.ua

Українські паралімпійці ставлять перед собою тільки найвищі цілі.

Українська паралімпійська чемпіонка з пауерліфтингу Лідія Соловйова, яка в Токіо зайняла четверте місце, оголосила про закінчення спортивної кар’єри. Про це відома спортсменка розповіла в коментарі для "Суспільне Спорт" після свого виступу на Паралімпіаді-2020.

43-річна спортсменка з Дніпра виступала в Японії у ваговій категорії до 50 кг і зайняла за підсумками змагань 4-е місце, а до заповітної медалі їй не вистачило зовсім трохи (Соловйова не взяла вагу в 108 кг і упустила можливість завоювати "бронзу", — прим. ред.). Знаменита спортсменка була вкрай розчарована своїм результатом, а після виступу зі сльозами на очах оголосила, що прощається зі спортом. Лідія подякувала своїм тренерам, а також назвала свій виступ ганебним і вибачилася за це.

"Все вибачте, що не виправдала вашу довіру. Четверте місце — це найгірше, це дерев’яна медаль. Я йду з ганьбою. Всім до побачення", — заявила Соловйова.

Лідія Соловйова оголосила про завершення спортивної кар’єри

Лідія Соловйова — триразова паралімпійська чемпіонка. На її рахунку золоті медалі в Афінах, Пекіні та Ріо-де-Жанейро. Також вона брала "срібло" в Сіднеї і "бронзу" в Лондоні.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що український паралімпієць Ігор Цвєтов вибачився перед уболівальниками за "срібло" на Паралімпіаді в Токіо.