Олександр Свіщов, президент Федерації водного поло України, удостоївся двох важливих нагород

Читать на русском
Автор
Олександр Свіщов – президент Федерації водного поло України Новина оновлена 08 лютого 2024, 14:31
Олександр Свіщов – президент Федерації водного поло України

Він з перших днів вторгнення займався волонтерською діяльністю та допомагав українським спортсменам.

Олександр Свіщов понад 10 років активно займається розвитком українського спорту. Як президент Федерації водного поло України він доклав багато зусиль, аби українська спільнота водного поло в умовах воєнного стану мала всі необхідні для тренувань умови та вийшла на новий рівень.

В 2022 році йому вдалося успішно організувати навчально-тренувальні збори для підготовки збірних команд України за кордоном, а потім і участь у міжнародних змаганнях, на яких, наприклад, жіноча збірна команда U19 увійшла до топ-10 переможців чемпіонату світу. Також за рахунок коштів Федерації та президента Федерації відбулося багато та всеукраїнських змагань.

Олександр Свіщов отримав нагороди Міноборони та Львівської облради

Окремо варто зауважити, що Олександр Свіщов з перших днів вторгнення росії в Україну організував надійний притулок українським ведучим спортсменам, які були змушені залишити свої будинки в зоні активних бойових дій, проводив переговори з іноземними федераціями водного поло та організував безкоштовне перебування спортсменів за кордоном: в Чехії, Польщі, Угорщині, Литві, Італії, Румунії, Словаччині, Іспанії, Португалії, Бельгії, Угорщині. Загалом за кордоном вдалося влаштувати понад 160 дітей, юнаків та дівчат.

Зусиллями президента Федерації водного поло українське водне поло сьогодні продовжує постійно розвиватися, а українські спортсмени — дарувати Україні гідні перемоги!

Саме за такий розвиток спортивного потенціалу та фізичної культури України у складний для неї час Олександра Свіщова у Львівській обласній раді нагородили відзнакою "30 років Незалежності України".

Олександр Свіщов отримав нагороди Міноборони та Львівської облради

Олександр Свіщов роками займається волонтерською діяльністю, а з перших днів повномасштабного вторгнення допомагає благодійним фондам. Зусиллями Олександра Свищева 13 лікарень у різних містах України отримали сучасні аналізатори крові, зокрема, один із них зараз працює у мобільному шпиталі на передовій. Олександр Свіщов допомагає українській армії і тим українцям, у яких війна забрала домівки. Вдалося, зокрема, забезпечити пункти перебування ВПО та гуманітарні штаби Львова продуктами харчування, необхідними предметами побуту, медикаментами та засобами гігієни. За сприяння Олександра Свіщова на благодійному заході у Львові городяни облаштували Алею пам’яті та встановили пам’ятну дошку на пам’ятнику. Також він долучився до участі в організації заходу до Дня державного прапора України на згадку про загиблого героя — Костянтина Дерюгіна.

Саме за його волонтерську підтримку Збройних Сил України та гуманітарну та фінансову допомогу для тих, хто сьогодні через війну потребує її, Міністерство Оборони нагородило його "Знаком поваги".