Бородянський: українські спортсмени змушені виступати в РФ

Автор
Бородянський: українські спортсмени змушені виступати в РФ

Володимир Бородянський вважає, що українські спортсмени мають виступати, зокрема і на території держави-агресора.

Міністр культури, молоді та спорту України Володимир Бородянський вважає, що для того щоб ефективно боротися за медалі в світі, українські спортсмени мають виступати, зокрема і на території держави-агресора.

"Треба розрізняти виступи спортсменів за кордоном, зокрема і Російській Федерації, і виступи артистів", - сказав Бородянський на прес-конференції в п'ятницю в Києві.

За словами міністра, у спортсменів немає вибору, виступати або не виступати. "У них є вибір, отримувати бали або не отримувати. Якщо спортсмен не виступає за кордоном, він автоматично позбавляється балів. Це обмежує можливості спортсмена боротися за медалі", - додав він. 

Реал і Барселона вилетіли з Кубка Іспанії

Керівник відомства наголосив, що це питання не лише України і РФ, а міжнародне питання, що стосується всіх кейсів пов'язаних із конфліктами між державами.

"Для того щоб ефективно боротися за медалі у світі, ми маємо виступати на території держави-агресора", - наголосив Бородянський.

Як повідомлялося, 5 лютого тренерський штаб збірної України вирішив відправити декількох спортсменок на змагання з художньої гімнастики, які відбуваються у РФ.