Що категорично не можна гріти в мікрохвильовій печі: так робить кожен

Читать на русском
Автор
11003
Що в жодному разі не можна розігрівати в мікрохвильовій печі
Що в жодному разі не можна розігрівати в мікрохвильовій печі

Ретельний вибір посуду для мікрохвильової печі, збереже техніку цілою і вбереже від інших неприємних наслідків.

Мікрохвильова піч — це незамінний кухонний помічник, який щодня полегшує наше життя. Завдяки їй можна швидко розморозити, розігріти та навіть приготувати їжу. Однак через те, що часто ніхто не замислюється, що можна і не можна класти в мікрохвильову піч, техніка ламається. Щоб уникнути зайвих витрат на ремонт, а то й на покупку нової мікрохвильової печі, "Телеграф розповідає, які продукти та посуд краще не розігрівати.

Про те, яку їжу та посуд не можна ставити в мікрохвильову піч, пише lifehacker.

Що не можна гріти в мікрохвильовій печі

Посуд :

  • Металевий посуд та консервні банки. При нагріванні метал може іскрити, що може призвести до займання.
  • Посуд з блискучою окантовкою. Тарілки та чашки із позолотою також можуть заіскрити.
  • Одноразові контейнери — посуд, в якому продають їжу навинос, пластикові стаканчики, баночки від йогурту та інших продуктів. До того, що вони можуть розплавитися, при нагріванні з них виділяються шкідливі токсини.
  • Кришталь. У його складі є свинець чи срібло, які протипоказані для мікрохвильової печі. Такий посуд може просто вибухнути.
  • Алюмінієва фольга. Така посудина може спалахнути.
  • Паперові пакети. Крім того, що вони можуть загорітися, при нагріванні матеріали, які є у складі пакета, стають джерелом токсинів.

Продукти :

  • Виноград. При нагріванні ягоди спалахують.
  • Гострий перець (у сушеному вигляді або страви з ним). Речовина, що робить овоч пекучим, при нагріванні випаровується. А ці пари дуже небезпечні для людини: якщо їх вдихнути, можна отримати сильне печіння в очах і горлі.
  • Яйця в шкаралупі та варені яйця цілком. При нагріванні в мікрохвильовій печі вони вибухнуть.

Раніше "Телеграф" писав про найпоширеніші помилки у користуванні мікрохвильовками, які бажано не порушувати, щоб техніка не ламалася.