Що робити, якщо телефон перегрівається: "винуватці" і способи усунення проблеми

Читать на русском
Автор
10559
Що робити, якщо перегрівається смартфон
Що робити, якщо перегрівається смартфон. Фото pixabay.com

Користувачі часто звертають увагу на те, що їхні улюблені гаджети схильні до досить серйозного нагрівання

Якщо ви не випускаєте свій телефон з рук, і щохвилини заглядаєте в нього і не даєте "відпочити" — це згубно вплине на його роботу. Відомо що висока температура може призвести до непридатності акумулятора пристрою.

Винуватцями перегріву смартфона можуть бути екран, батарея чи процесор, пише tut-news. Кожен із них виділяє тепло, і це нормально. Однак коли гаджет нагрівається сильно і досить часто — це вже тривожний сигнал. Названо основні причини перегріву смартфона:

Пристрій використовується надто активно

Ігри, відеозйомки, програми – все це перевантажує процесор із відеоприскорювачем. Не варто цим перевантажувати пристрій. Також рекомендується відключити мережні та непотрібні навігаційні модулі.

Є недопрацьовані програми

Наприклад, у якомусь недавно встановленому додатку є помилка або неправильно оптимізований код, і через це процесор працює на повну потужність. Щоб розвантажити його, потрібно видалити всі непотрібні програми та додатки.

Пристрій гріється під час розмови

Передавач, що відповідає за зв’язок, працює безперервно — він постійно приймає і передає інформацію, що призводить до перегрівання телефону. Найкраще зводити до мінімуму час розмови.

Системні проблеми

Часто в операційній системі накопичуються залишкові файли з різним програмним сміттям, яке сприяє нагріванню. Рекомендується почистити апарат або все скинути до заводських установок.

Раніше "Телеграф" розповідав, що потрібно швидко зробити, якщо смартфон упав у воду та відключився. Слід бути обережнішим, інакше може статися замикання.