Два міфи про зарядку телефону, які "вбивають" батарею

Читать на русском
Автор
12039
Прості правила продовжать час роботи смартфона
Прості правила продовжать час роботи смартфона. Фото processer.media

Ніколи не доводьте телефон до 0% заряду

Щоб смартфон довше працював, потрібно враховувати прості правила заряджання. Якщо телефон працює постійно без перезавантаження, а зарядний пристрій ви дістаєте, тільки коли на екрані висвічується 0% заряду — у нас для вас погані новини.

Як пише "Телеграф", думки про те, що вимикати телефон абсолютно марно і не заряджати його, поки смартфон не розрядиться — це міфи. Про це повідомляється в матеріалі видання Reader’s Digest.

Міф №1: вимикання телефону не має сенсу

Насправді, скидання налаштувань телефону може допомогти заощадити заряд батареї. Більшість людей не закривають програми повністю після завершення їх використання, і ті продовжують працювати у фоновому режимі. Кожен з таких додатків може і не споживати багато заряду, але чим більше програм активні, тим коротшим буде термін служби батареї. Якщо у вас є звичка залишати програми увімкненими, постарайтеся вимикати телефон хоча б раз на тиждень. Або ж спробуйте вимкнути смартфон перед тривалою зустріччю чи походом у кіно.

Міф №2: не можна заряджати телефон, доки він не розрядиться

Не варто дотримуватися цього правила, оскільки воно помилкове і навіть шкодить акумулятору. Краще поставити телефон на зарядку до того, як він розрядиться до нуля. Багато акумуляторів можуть "забувати", який у них рівень повної ємності, тому при перезарядженні не заряджаються до початкового рівня. Великі бренди намагаються вирішити цю проблему здебільшого, але у старіших моделей такий нюанс все ще є.

Раніше "Телеграф" повідомляв, чому пищить зарядка телефону. Експерти стверджують, що це поганий знак.