Чи потрібно на ніч вимикати з розетки телевізор: багато хто цього не робить

Читать на русском
Автор
15844
Чи потрібно вимикати телевізор на ніч із розетки — відповідь
Чи потрібно вимикати телевізор на ніч із розетки — відповідь

Багато хто задає собі це питання

Питання про те, чи варто витягувати вилку будь-якої техніки з розетки, мучить багатьох користувачів. Раніше ми розповідали про те, чи треба після прання відключати пральну машинку з мережі, а тепер настав час роз’яснити ситуацію з телевізором та його відключенням з мережі на ніч.

Люди, які вирушають спати або йдуть на деякий час із дому, при цьому вимикаючи техніку з розетки, роблять все правильно, пише belnovosti.

Чому потрібно вимикати телевізор із мережі на ніч

Робиться це з міркувань безпеки, оскільки нерідким явищем є перепади напруги у мережі. Якщо телевізор буде підключений до розетки, то за несприятливих обставин блок живлення може просто вийти з ладу.

Не виключені й короткі замикання електропроводки, а це може призвести до пожежі. Тому краще на ніч відключати телевізор із розетки. Це стосується і інших електричних приладів, особливо в грозу.

Раніше "Телеграф" пояснював, чи потрібно відключати телевізор із розетки, лише щоб продовжити термін його служби. А також ми відповідали на питання, як краще працювати з ноутбуком – від мережі чи від батареї. Багато хто нехтує одним правилом.