П’ять неочевидних помилок під час заряджання смартфона: так робить кожен другий

Читать на русском
Автор
2515
Як правильно заряджати телефон
Як правильно заряджати телефон

Терміново позбавляйтеся цих звичок, якщо хочете, щоб ваш гаджет прожив довше.

Якщо ви не хочете щороку, а то й пів року змінювати свій мобільний телефон, його потрібно правильно доглядати: його не можна залишати в розетці на всю ніч, а також заряджати постійно до 100%. Але це ще не все.

Є п’ять "основних" і найпоширеніших помилок, які робить практично кожен користувач, ставлячи свій телефон на зарядку. Роблячи ці помилки, акумулятор гаджета стає непридатним.

Як правильно заряджати телефон

  • Перше – не потрібно залишати гаджет на зарядці після того, як батарея зарядилася на 100%. В іншому випадку акумулятор перегріватиметься, що призведе до зменшення його місткості.
  • Друге — знімайте телефон із зарядки, коли рівень досягне приблизно 70-80%, і ставте на зарядку при 15% максимум (не варто допускати нижче).
  • Третє – краще заряджати смартфон частіше, ніж один раз повністю.
  • Четверте — не варто довго тримати гаджет розрядженим, тож це також шкідливо для батареї.
  • І п’яте — намагайтеся не перегрівати і не переохолоджувати свій смартфон, уникайте потрапляння на нього сонячних променів і не тримайте біля опалювальних приладів.

Не варто забувати і про те, які звички "вбивають" смартфон раніше часу, а також які речі і чому не варто і навіть небезпечно тримати поряд з мобільним телефоном.

Також "Телеграф" писав, що в деяких випадках заборонено одразу ж ставити на зарядку повністю розряджений телефон. Цю помилку робить кожен другий.