Скільки разів на день потрібно заряджати смартфон, щоб не зіпсувати батарею: мало хто про це знає

Читать на русском
Автор
18893
Не слід ставити телефон на зарядку на ніч
Не слід ставити телефон на зарядку на ніч

Постійно заряджати батарею до 100% зовсім не обов’язково, а навіть шкідливо.

"Чим менше разів заряджається телефон, тим більше він пропрацює" — згідно з таким "правилом" і живе багато користувачів телефонів, навіть не підозрюючи, що така позиція навпаки лише погіршує стан "здоров’я" їхнього гаджета. До цих "правил" можна віднести і розрядку телефону в 0%, що дуже негативно позначається на гаджеті.

Як зазначає видання belnovosti, думки фахівців з приводу правильної кількості зарядок на день, однак у моментах про повну розрядку та зарядку до 100% їхньої думки сходяться: так робити не варто. Скільки разів потрібно ставити свій телефон на зарядку — читайте далі.

Як часто можна заряджати смартфон

Сучасні смартфони можна ставити на зарядку стільки разів, скільки вам потрібно. Розрядився — зарядили, і економити на заряді чи чекати, доки гаджет сяде в 0 не потрібно. Однак до деяких порад все ж таки краще прислухатися.

  1. Бажано ставити телефон на заряджання, коли рівень заряду показує не менше 20%, та вимикати, коли акумулятор зарядився на 80%.
  2. В принципі, відмінним рішенням буде підтримувати заряд на рівні 30-80% цілий день, заряджаючи телефон у міру потреби.

Також пам’ятайте, що одна з головних помилок практично всіх користувачів мобільних телефонів – це "нічна" зарядка. Акумулятор заряджається всього за кілька годин, а частина ночі, що залишилася, знаходиться під напругою, що згубно позначається на гаджеті і його терміні "придатності".

Раніше "Телеграф" писав, які звички "вбивають" смартфон раніше часу, а також які речі і чому не варто і навіть небезпечно тримати поряд із мобільним телефоном.