Чому телефон швидко розряджається: названі головні причини

Читать на русском
Автор
9231
Що робити, щоб телефон тримав зарядку довше
Що робити, щоб телефон тримав зарядку довше. Фото pexels.com

Причини не залежать від бренду, моделі чи вартості смартфона.

Така проблема, як швидка розрядка батареї смартфона — дуже поширена серед користувачів, проте мало хто знає, чому так відбуватися. Час усувати це незнання. По-перше, причиною можуть бути шкідливі звички власників гаджетів, про які ми писали раніше, але це не все.

Як повідомляє itechua.com, є ще як мінімум 6 причин, через які смартфон перестає утримувати заряд довгий час. Розбираймося, чому так відбувається.

Чому телефон швидко розряджається: головні причини

  • Знос батареї — щоб зрозуміти так це власникам телефонів на Android і iOS потрібно набрати комбінацію: *#*#4636#*#*, і у меню вибрати вкладку "Інформація про батарею".
  • Використання телефону під час сильних морозів (від -10 °C), а також у спеку, особливо коли телефони залишаються на поверхні, на яку потрапляють пекучі промені.
  • Яскравість дисплея. Якщо яскравість встановлена в межах 80-100%, енерговитрати досягають пристойних обсягів, то і призводить до того, що батарея розряджається швидше.
  • Якщо одночасно увімкнено кілька ресурсних функцій (Wi-Fi або мобільний інтернет у режимі модему, NFC, Bluetooth, GPS тощо).
  • За містом, де мобільний зв’язок працює гірше, смартфони розряджаються швидше, тому що пристрій постійно шукає стабільний зв’язок.
  • Мобільні віруси — важливо мати на своєму гаджеті антивірус і не завантажувати програми з неперевірених та ненадійних джерел.

Раніше "Телеграф" розбирався, чи варто вимикати Wi-Fi на смартфоні вночі.