Що робити, якщо телефон перестав заряджатися після води: слушні рекомендації

Читать на русском
Автор
9795
Що робити, якщо телефон перестав заряджатися після води - способи
Що робити, якщо телефон перестав заряджатися після води - способи. Фото servis.kh.ua

Розповідаємо, що робити, якщо телефон перестав заряджатися після попадання води

Багато сучасних мобільних телефонів захищені від попадання води, але нерідко навіть вони після впливу вологи відмовляються заряджатися. Якщо сушіння смартфона не допомогло впоратися з проблемою, варто ознайомитися з іншими способами.

Як пише stop-klesch, є чотири шляхи розв'язати проблему з промоклим телефоном. Розповідаємо, що робити, якщо телефон перестав заряджатися після води.

Що робити, якщо телефон перестав заряджатися після води

  1. Протерти порт USB зсередини. Робити це потрібно м’якою тканиною без ворсинок.
  2. Перезавантажити телефон. Операційна система не розуміє, що в USB-порті залишилася волога, і потрібно просто перезавантажити телефон.
  3. Перевірити контакти кабелю зарядки. Потрібно спробувати підрядити своєю зарядкою інший телефон. Якщо все погано, потрібно перевірити, чи немає на кінці USB-кабелю бруду, який може затримувати вологу. Його можна прибрати, пройшовшись по контактах зубочисткою або будь-яким іншим неметалевим предметом.
  4. Очистити дані налаштувань USB. Android має спеціальний додаток, що відповідає за роботу USB. Саме він при попаданні вологи до порту видає повідомлення "Перевірка порту". Після просушки гаджета потрібно очистити дані цієї програми.

Раніше "Телеграф" писав, що робити, якщо смартфон не ловить мережу. Не поспішайте звертатися до сервісного центру.