Дві часті помилки при зарядці телефону: батареї настане кінець

Читать на русском
Автор
241002
При зарядці телефону врахуйте кілька нюансів
При зарядці телефону врахуйте кілька нюансів. Фото Adobe Stock

Аби смартфон працював максимально ефективно, навчіться його правильно заряджати

Чимало речей псують акумулятор мобільного телефону. Взимку батарея може постраждати не лише через екстремальну температуру. Акумулятор смартфона швидко зіпсується, якщо ви допускаєтеся помилок під час його заряджання. Є як мінімум дві шкідливі для батареї гаджета звички.

У разі дотримання елементарних інструкцій ви зможете продовжити життя батареї вашого смартфона. Перше правило — не можна користуватися телефоном, коли підключений до мережі. Друге правило — намагайтеся не залишати мобільний із зарядним пристроєм у розетці на всю ніч, пише msn.

Помилка перша: використання смартфону, коли він заряджається

Часто хочеться продовжувати користуватися телефоном, поки той перебуває на зарядці. Але якщо ви не зробите цього, то допоможете акумулятору вашого гаджета заряджатися краще й ефективніше. Використання телефону під час заряджання зменшує швидкість зарядки і потенційно небезпечне для пристрою, бо він ризикує перегрітися. Тож краще не користуватися телефоном, поки він заряджається.

Помилка друга: зарядка всю ніч

Якщо ви залишите телефон на заряджанні протягом тривалого часу, це може призвести не лише до перезарядження. В подальшому це загрожує пошкодженням акумулятора і скороченням його загального строку служби. Буде краще, якщо ви зумієте заряджати телефон стільки часу, скільки потрібно для повної зарядки.

Раніше "Телеграф" розповідав, як впливає на акумулятор мобільного телефону швидка зарядка.