Більше не вимкнеться у невідповідний момент: як зберегти заряд телефону на морозі

Читать на русском
Автор
12299
Як зберегти заряд батареї на морозі
Як зберегти заряд батареї на морозі. Фото Adobe Stock

Щоб мінусова температура не зашкодила вашому телефону — зверніть увагу на ці лайфхаки

Вороги будь-яких смартфонів – це холод, мороз та сніг, адже вони можуть розряджати пристрої набагато швидше. Однак якщо знати, що можна робити і не можна зі своїм гаджетом на вулиці в холоди, то можна уникнути несподіваного відключення телефону (як завжди, у невідповідний момент).

Чому так відбувається і що робити, щоб не залишитись на морозі з відключеним телефоном, пише itechua. Користуйтеся цими лайфхаками і завжди залишайтеся на зв’язку.

Чому телефон розряджається на морозі

Причина – хімічні реакції, на яких ґрунтується робота батареї смартфонів. У холоди смартфони розряджаються швидше, ніж звичайно, а то й можуть зовсім відключитися в найнесподіваніший момент, тому що в них встановлені літій-іонні акумулятори, які не завжди справляються з роботою при низьких температурах. Оскільки сповільнюється іонний обмін, то збільшується внутрішній опір.

Як зберегти заряд телефону на морозі

  • Перше – зарядіть свій смартфон перед виходом із тепла.
  • Друге — тримайте телефон "ближче до серця", тобто у внутрішній кишені одягу. Не варто носити його в сумці чи рюкзаку, адже там він замерзне набагато швидше.
  • Також намагайтеся, щоб пристрій не перебував на холоді тривалий час. Забирайте гаджет у кишеню відразу після того, як закінчили розмову або надіслали повідомлення.
  • І четверте – після повернення з вулиці, не поспішайте ставити телефон на зарядку. Пристрій повинен нагріватися до кімнатної температури.

Раніше "Телеграф" розповідав, що потрібно швидко зробити, якщо смартфон упав у воду та відключився. А також ми пояснювали, як висушити смартфон, що промок, якщо його не можна розібрати на деталі.