І це не 100: до якого відсотка слід заряджати мобільний телефон

Читать на русском
Автор
16904
При зарядці гаджета врахуйте один важливий момент
При зарядці гаджета врахуйте один важливий момент. Фото processer.media

Якщо ви переборщите із зарядкою, то акумулятор смартфона швидше зіпсується

На термін служби батареї мобільного телефону впливають багато факторів. Один з них — те, до якого відсотка ви заряджаєте свій смартфон. Якщо він занадто високий, це шкодить акумулятору і призводить до його швидкого зносу.

Заряджайте телефон лише до 85%, щоб оптимізувати термін служби акумулятора, рекомендує makeuseof. Це просте правило продовжить життя акумулятора пристрою. Тому думка про те, що смартфон необхідно доводити до 100% під час заряджання, помилкова.

Під час заряджання смартфона ви могли помітити, що акумулятор телефону швидко заряджається з 20% до 50%, але при зарядці з 70% до 100% потрібно набагато більше часу. В результаті ефективність заряджання знижується, а зношування батареї збільшується, коли смартфон наближається до максимального заряду. Тому рекомендується заряджати акумулятор до 85%, щоб зменшити знос акумулятора.

Більш того, популярний виробник смартфонів Samsung забезпечив їх функцією "Захист акумулятора", яка обмежує максимальний заряд батареї до 85%, щоб мінімізувати її знос. Така технологія збільшує термін служби акумулятора.

Раніше "Телеграф" розповідав, скільки разів на день допускається заряджати телефон.