Як вибрати смартфон з двома "сімками": відмінність DSDS і DSDA

Читать на русском
Автор
25793
Що важливо знати при покупці смартфона з двома сімками
Що важливо знати при покупці смартфона з двома сімками. Фото freepik.com

Смартфони з двома слотами під SIM-ки можуть підтримувати одну з двох технологій

Сучасний мобільний телефон із двома слотами під SIM-карти — це незамінне придбання, адже використовуючи "сімки" від двох різних мобільних операторів можна легко розділити вигідні тарифи або, наприклад, роботу та своє особисте життя. Також наявність двох SIM-карт гарантує роботу мережі, якщо одна із "сімок" прийде в непридатність.

Купуючи смартфон на дві SIM-карти, слід спочатку ознайомитись з його деякими особливостями, пише itechua. Такі пристрої можуть підтримувати одну з двох технологій, які впливатимуть на якість зв’язку та її можливості – DSDS (Dual SIM Dual Standby) та DSDA (Dual SIM Dual Active).

DSDS або DSDA: у чому відмінності

  1. DSDS. Це коли в смартфоні знаходиться один радіомодуль, який може використовуватися лише однією "сімкою". Якщо одна SIM-карта активна, інша під час її роботи деактивується.
  2. DSDA. В цьому випадку в гаджеті знаходяться відразу два радіомодулі. Це означає, що обидві SIM-карти можуть працювати одночасно: приймати дзвінки, надсилати повідомлення тощо.

Раніше "Телеграф" розповідав, що потрібно швидко зробити, якщо смартфон упав у воду та відключився. Слід бути обережнішим, інакше може статися замикання.