Зекономите чверть часу: три способи прискорити зарядку телефону

Читать на русском
Автор
1537
Під час заряджання смартфона врахуйте ряд нюансів
Під час заряджання смартфона врахуйте ряд нюансів. Фото www.ixbt.com

Прості лайфхаки допоможуть швидше довести гаджет до максимального заряду

Іноді потрібно підзарядити смартфон якнайшвидше. У цьому випадку вам варто звернутися до трьох спритних трюків. Зменшити час перебування мобільного телефону в мережі можна не лише за допомогою швидкого заряджання.

Є як мінімум три способи прискорити зарядку гаджета без будь-якої шкоди пристрою, пише makeuseof. Прості дії зменшать кількість часу, витраченого на заряджання, на чверть. Такі лайфхаки дуже виручать, якщо потрібно оперативно поповнити відсоток на екрані.

Що зробити з телефоном, щоб він швидше заряджався

Спосіб №1 – режим польоту. Однією з найбільших навантажень на батарею є мережевий сигнал. Якщо ви живете в районі з поганим сигналом, заряджання телефону займає більше часу. Перш ніж підключати телефон до мережі, переведіть телефон у режим польоту. Тестування показує, що це може скоротити час, необхідний для повної зарядки, на 25%. Щоб перевести телефон у режим польоту, просто проведіть вниз по панелі повідомлень і торкніться значка режиму польоту. Крім того, можна перейти до "Параметри" > "Мережа та Інтернет" > "Режим польоту".

Спосіб №2 – вимикання телефону. Простий, очевидний, але часто упускається з уваги. Якщо ваш телефон вимкнено, він буде заряджатися набагато швидше. Ніщо не споживатиме заряд акумулятора, поки ви заряджаєте його.

Спосіб №3 – відмова від використання гаджета. Якщо ви не можете вимкнути телефон, щоб зарядити його швидше, бо хочете залишатися в курсі повідомлень, не використовуйте його занадто часто, коли він підключений до мережі. Зокрема, використання інтенсивних програм, таких як ігри, нагріває ваш телефон, уповільнює процес заряджання й у довгостроковій перспективі пошкоджує акумулятор. Тривалий вплив екстремальних температур є однією з найпоширеніших помилок, які можуть пошкодити ваш смартфон. Іншими словами, не варто вмикати ігри, дивитися відео або перегортати соціальні мережі, поки ваш телефон підключений до зарядного пристрою — він буде заряджатися швидше, якщо ви дасте йому спокій.

Раніше "Телеграф" розповідав, чому не можна заряджати телефон до максимального рівня. Є певний відсоток, до якого найкраще доводити пристрій під час заряджання.