Розрядка до 0% небезпечна для смартфона: як правильно діяти

Читать на русском
Автор
1682
Заряджати телефон потрібно з розумом
Заряджати телефон потрібно з розумом. Фото pinterest.com

Правильна зарядка допоможе зберегти акумулятор

Навіть прості процеси можна оптимізувати і зробити більш ефективними. Це стосується користування сучасними гаджетами. Заряджати телефон на повну до 100% не варто, але й опускати заряд до нуля може бути небезпечним. Є кілька помилок, пов’язаних з повною розрядкою телефону.

Сайт Stylus розвінчує основні міфи. Перший — щоб почати заряджати телефон, він повинен досягти 0%. Як і заряджання на максимум, так і повний розряд знижують строк служби акумулятора. Починати заряджати телефон можна з падіння заряду до рівня 15%.

Другий стосується зберігання смартфонів. Якщо ви не збираєтеся деякий час користуватись гаджетом, розряджати його до нуля також не варто. Експерти рекомендують залишати телефон із зарядом 70-80%. Якщо батарея тривалий час залишається повністю розрядженою, вона може "перерозрядитися" і увімкнути смартфон можна, лише звернувшись у сервіс.

Раніше "Телеграф" розповідав про два прості способи прискорити час заряджання смартфона. Є також функція швидкого заряджання смартфона, але вона має свої мінуси.