Інтернет на телефоні повільно працює: як прискорити передачу даних

Читать на русском
Автор
20785
Повільна передача даних може дратувати Новина оновлена 06 березня 2023, 08:51
Повільна передача даних може дратувати. Фото digit.in

Шість способів позитивно вплинути на швидкість передачі даних через мережу

І трафік економити, і заряд зберегти – швидка передача даних на мобільному телефоні – важлива частина користування пристроєм. Однак із нею можуть бути проблеми. Якщо ситуація змінюється за кілька хвилин — це може бути пов’язано з проблемами оператора, але є нюанси, які варто виключити на своєму гаджеті.

Як пише видання MakeUseOf, виконання простих дій може розв'язати проблеми з повільною передачею даних. Їх можна провести перед зверненням до оператора по допомогу.

Способи прискорити мобільний інтернет:

  1. Перезавантаження телефону. Після вимкнення варто потримати його, не вмикаючи кілька хвилин.
  2. Переміститися на рівнішу або відкриту місцевість. Це пов’язано з незручностями, але вийти на пагорб або з двору у місті може допомогти з прийомом-передачею сигналу.
  3. Оновлення та вимкнення мережних програм. Якщо будь-яка програма працює некоректно, можна вимкнути їй доступ до мобільних даних. На iPhone можна відкрити "Налаштування" > "Стільниковий зв’язок" і використовувати список, щоб вимкнути доступ будь-якої програми до вашого стільникового з’єднання для передачі даних. На Android це знаходиться в розділі "Налаштування" > "Мережа та інтернет" > "Мобільна мережа" > "Використання даних програми". Торкніться програми, а потім посуньте повзунок "Фонові дані", щоб ця програма не використовувала дані у фоновому режимі.
  4. Вимкніть режим економії енергії та обмеження трафіку. На Android відкрийте "Налаштування" > "Мережа та інтернет" > "Економія трафіку". Якщо у вас iPhone, ви знайдете аналогічний параметр під назвою "Режим низького об’єму даних" у розділі "Налаштування" > "Стільниковий зв’язок" > "Параметри стільникових даних" > "Режим даних".
  5. Перевірте свій ліміт передачі даних, можливо у вас закінчився тарифний пакет.
  6. Не використовуйте ВПН.

Раніше "Телеграф" розповідав про першу допомогу для смартфона при намоканні. Трюк із рисом все ще в топі способів врятувати гаджет, але він не єдиний.