"Знайди мене" для смартфона: як настроїти функцію пошуку пристрою

Читать на русском
Автор
5738
Якщо телефон вимкнено, можна побачити його останнє місцеположення
Якщо телефон вимкнено, можна побачити його останнє місцеположення

Функція допоможе безпечніше користуватися пристроєм і бути готовим до неприємних несподіванок

Однією з небезпек у поводженні з телефоном може бути його втрата. Щоб убезпечити себе в цьому разі, можна скористатися функцією "Знайди мій телефон", яка є як для операційної системи iOS, так і для Android.

Для продукції Apple налаштувати її можна через розділ "Налаштування" та ділитися місцем розташування свого телефону з довіреними особами. Під'єднатися до нього можна через будь-який пристрій iOS, включаючи Apple Watch та airpods, повідомляє сайт Tribune.

Якщо ви відстежуєте свій мобільний телефон, то можете побачити його місцезнаходження або змусити зателефонувати. Якщо телефон вимкнено, відображається останнє зафіксоване розташування. Для пристроїв Android така функція доступна, лише якщо вони пов’язані з обліковим записом Google і мають активне підключення до інтернету. У налаштуваннях Google також слід увімкнути відстеження місця розташування та видимість через цю функцію. Можна також заблокувати пристрій. Якщо увімкнено параметр "Зберегти дані про останнє розташування", можна побачити останнє розташування пристрою.

Як дізнатися, де знаходиться пристрій Android:

  1. У браузері відкрити android.com/find.
  2. Увійти в Гугл-акаунт.
  3. Пристрій отримає сповіщення, а ви побачите його на карті.
  4. Після отримання запиту можна натиснути "Заблокувати пристрій і видалити дані".
  5. Можна зателефонувати на пристрій (дзвінок буде гучним, навіть якщо звук вимкнено), заблокувати, встановивши код або пароль (можна додати на екран повідомлення), очистити дані (після цієї функції ви більше не бачитимете пристрій, а інформація на додаткових носіях може зберегтися).

Зазначимо, якщо у вас телефон все ж таки вкрали або він втрачений, дані, які містяться на ньому, можуть бути скомпрометовані. Особиста інформація, така як банківські реквізити або адреса електронної пошти, може потрапити до рук зловмисників. У цьому разі рекомендується змінити всі паролі в онлайн-банкінгу, соцмережах, електронній пошті, а також інших додатках, встановлених на вашому гаджеті.

Раніше "Телеграф" розповідав, як швидко покращити швидкість передачі даних мобільним інтернетом на телефоні. Є також способи прибрати миготіння екрана на смартфоні.