Перестаньте це робити: розвінчано популярний міф про причину розрядки телефону

Читать на русском
Автор
9659
Як програми у фоновому режимі впливають на заряд смартфона
Як програми у фоновому режимі впливають на заряд смартфона. Фото pexels.com

Багато хто звик закривати одним махом усі додатки задля економії батареї, але насправді це марна звичка

Мобільний телефон розряджається з різних причин, але робота програм у фоновому режимі точно не відіграє ключову роль. Тому думка про те, що всі застосунки потрібно обов’язково закривати, лише міф.

Якщо ви вважаєте, що програми, які працюють у фоновому режимі, повинні бути закриті, щоб заощадити заряд батареї й уникнути уповільнення роботи, то ви швидше помиляєтеся. Про це пише Makeuseof.

Так, Apple і Android дозволяють програмам працювати у фоновому режимі для більш ефективної багатозадачності. Цей міф здається цілком резонним через те, що будь-які додаткові процеси використовують системні ресурси і чим більше у вас запущено додатків, тим повільніше працюватиме пристрій.

Однак обидві операційні системи обмежують можливості цих програм у фоновому режимі. Але рівень розрядки вашої батареї дуже мінімальний, і, щодо уповільнення роботи вашого гаджета, малоймовірно, що винна багатозадачність.

Побічним ефектом цього міфу стало безліч додатків-вбивць (програми для закриття всіх фонових процесів), які лише засмічують ринок. Ці застосунки по суті марні, й хоча вони виконують свою роботу, закриваючи фонові програми, насправді вони не сильно заощаджують ресурси або час автономної роботи.

Раніше "Телеграф" розповідав, як швидко зарядити мобільний телефон. Прискорить процес вимкнення деяких функцій.